Av sezonuna bollukla girilen Karadeniz'de hava şartlarından dolayı balıkların fiyatı Eylül ayının başına göre biraz arttı. Fiyatlara rağmen vatandaşların balıklara olan ilgisinde azalma olmazken, bu sezonun en büyük yayın balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 2 metre 10 santim uzunluğunda, 130 kilo ağırlığındaki yayın balığını tezgahta gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Balıkçılar, 2 metreden uzun olan yayın balığının bu sezon yakalanan en büyük yayın balığı olduğunu söylediler.

"KİLOSUNU 30 LİRADAN SATACAĞIZ"

Av sezonunun en büyük balığını yakaladıklarını ifade eden balık satıcısı Halil Kıyak, "Dev yayın, Bafra'nın Kolay Mahallesi'ndeki Altınkaya Barajı'nda yakalandı. Boyu 2 metreden fazla. 130 kilo ağırlığında geliyor. Bu sene ilk defa böyle büyük bir yayın yakalandı. Kilosunu 30 liradan satacağız" dedi.

Hazine'den 'altın' kararı! Hazine'den 'altın' kararı!

"İLK DEFA 2 METRENİN ÜSTÜNDE BİR YAYIN GELDİ"

Balığın kilosunun 30 liradan satışa çıkarıldığını belirten balık satıcısı Halit Bayrak, "Çok güzel bir balık yakaladık. Bu büyüklükteki bir balık, bayağıdır çıkmıyordu. 2 metreden uzun ve 130 kilo ağırlığında. Kesilmiş halde kilosunu 30 liradan satıyoruz. Bu sezon bu kadar büyük bir balık gelmedi. Bu sezon genelde 1-1,5 metre uzunluğundaki yayınlar geliyordu. İlk defa 2 metrenin üstünde bir yayın geldi" diye konuştu.

Dev yayın balığını gören vatandaşlar da hayatlarında ilk kez bu kadar büyük bir yayın balığı gördüklerini dile getirerek, balığı incelediler.

Editör: TE Bilişim