Özellikle üretim kısmında robot kullanımı iş gücü tasarrufu sağlayabilmek ve üretim standartlarını koruyabilmek için olmazsa olmaz bir hal alıyor. GNC Makina da bu konuda iş ortaklarına en verimli çözümleri sunarak üretimlerine katkıda bulunuyor. Ankara OSTİM’de bulunan GNC Makina iş ortağı Özteknik Rekor, GNC Makina’nın robot otomasyon sistemleri ile tanıştıktan sonra atölyesini büyük bir üretim tesisine dönüştürerek cirosunu dört kat artırdı.

Talaşlı İmalat Sanayiinin Kadın Patronu GNC Makina ile Üretimini Dörde Katladı

1989’da Ankara’da doğan Merve Ünler, babasının OSTİM’de açtığı küçük atölyeyi GNC Makina’dan aldığı Robotik Otomasyon sistemleriyle büyük bir üretim tesisine dönüştürdü. Yeniliklere açık olan ve sektördeki gelişmeleri yakından takip eden Ünler, titiz araştırmaları sonucu kendisine iş ortağı olarak GNC Makina’yı seçti. 2017 yılında GNC Makina’dan tedarik ettiği ‘’Robotlu Otomasyon’’ sistemleriyle 30 yıl önce babasının ortaklı kurduğu üretim atölyesini büyük bir üretim tesisi haline getirdi.

Türkiye’de robot ve otomasyon denince akla gelen önemli oyunculardan GNC Makina’nın çözüm ortağı, otomasyon konusunda yılların deneyimine sahip olan FANUC. GNC Makina’nın FANUC’dan tedarik ettiği yükleme, parça çevirme ve boşaltma robotları, sektörde özellikle adetli üretim yapan üreticiler için büyük kolaylık sağlıyor. GNC Makina’nın Anahtar Teslim yaptığı birçok projede tedarik ettiği robot kollar, üreticiye büyük mali katkıda bulunuyor.

GNC Makina’nın sunmuş olduğu robot otomasyon çözümlerini kullanarak üretimini dört katına çıkaran GNC Makina iş ortaklarından yalnızca birisi olan Özteknik Rekor’un Genel Müdürü Ünler ‘’Sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı çok. Bu yüzden robotik üretimle daha az elemanla daha seri üretim imkânımız var. Hem de hata yapma payı sıfıra iniyor. Önceleri üretimimizde bir standart yoktu. GNC Makina’dan aldığımız robotlar ve bu süreçte GNC Makina’nın gösterdiği teknik destek sayesinde üretimimizi bir standarta oturttuk. Parça üretiminde ürünün bir standartının olması aynı ölçülerde üretilmesi çok önemli’’ diyor.

Robotlu Otomasyon Çözümleri, İşletmelere Verim ve Yüksek Kârlılık Sağlıyor

GNC Makina, Anahtar Teslim Proje hizmeti ile işlenecek olan ürünün, hangi tezgâhlar ile işleneceği, robot seçimi, ara ekipmanlar, takımlandırma ve yazılım çalışmalarına varıncaya kadar projelendirerek her işletim sistemine uygun robot sistemlerini kullanıcılarına sunuyor. Bu projeyle işletmelerin üretim maliyetlerinin düştüğünü ifade eden GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin “Mevcut olan ve ölçüm, yükleme, kalite kontrol, nakliye gibi birçok görevi yerine getiren robot sistemleri; işletmelerin üretim kapasitesini ve hızını %100’e kadar artırdığı gibi işletmelere verim ve yüksek kârlılık sağlıyor “ dedi.