Kamuda çalışmak isteyenlerin girdiği KPSS sınavı da son yapılan zamla birlikte 300 lira olduğu iddia edildi.

KPSS SINAV ÜCRETLERİ 300 TL Mİ?

Sosyal medya üzerinde bazı siyasiler ve gazeteciler KPSS başvuru ücretlerinin 300 TL olacağını öne sürdüler.

Gazeteci ve Eğitimci Abbas Güçlü Twitter'dan yaptığı paylaşımında sınav ücretlerine dair "ÖSYMBank,işsiz gençlerin sırtından para kazanmaya devam ediyor!

Sınav Cumhuriyeti olduk!Yılda 10 milyon aday sınavlara giriyor ve tek kazanan,ÖSYMBank ve dersaneler! Sınav için harcanan kaynak,emek ve zaman,meslek edindirme ve istihdam için harcanmalı! KPSS için 300 TL çok fazla" açıklamasında bulundu.

Bazı milletvekilleri de yapmış oldukları paylaşımlarında KPSS sınav ücretinin 300 TL olduğunu ve bu rakamın çok yüksek olduğunu ifade ettiler.

Listede yer alan güncel sınavlar arasında İş Sağlığı ve Güvenliği (ISG) sınavı 435 lira ile en yüksek ücret oldu. Başkanlık Kaymakamlık sınavından 250 lira ücret talep ederken E-YDS sınavı için ise 290 lira ücret alıyor.

Uygulanan yüksek sınav ücretleri sosyal medyada büyük tepkiye neden olurken, bir sınav ücreti 2 bin 825 lira alan asgari ücretli bir vatandaşın maaşının yüzde 10'unu geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

TERCİH İŞLEMLERİNE BİLE PARA ALINIYOR

ÖSYM'nin KPSS ücretlerine ve diğer sınav ücretlerine uyguladığı fiyat tarifesi görenleri şaşkına çevirirken, kurum tercih işlemleri için ise 25 lira ücret talep ediyor.

ÖSYM sosyal medayada iddia edilen KPSS sınav ücretinin 300 TL olacağı iddialarını yalanladı.

Editör: TE Bilişim