ÜSAİD Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak atanan İşadamı Atıf Şirikçi’nin 6 aylık çalışmasının ardından üye sayısı 50’ye ulaşan dernek, Kahramanmaraş!ta yeniden tüzel kişiliğine kavuştu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş’ta yeniden teşkilatlandı. MÜSAİD Kahramanmaraş Şube başkanı olarak atanan İş adamı Atıf Şirikçi’nin 6 aylık çalışmasının ardından üye sayısı 50’ye ulaşan dernek, Kahramanmaraş’ta yeniden tüzel kişiliğine kavuştu.
MÜSİAD ailesini yemekte buluşturan Kurucu Başkan Atıf Şirikçi, 5 milyar dolarlık sanayi üretimine ulaşan Kahramanmaraş ekonomisinin yararına projeleri hayata geçirip, iş adamlarının ufkunu açarak, üretim ve istihdamı arttıracak çalışmalar yürüteceklerini söyledi.
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, yönetim kurulu ve üyeler, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından derneğin genel merkez yöneticilerini ağırladı. MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Başkanı Soner Meşe, Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Bekir Sami Nalbantoğlu, Teşkilatlanma Komisyon Üyeleri Ahmet Şekerli ve Hasan Arif Büyükli, derneğe üye Kahramanmaraşlı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Atıf Şirikçi, bundan sonra da Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın gelişmesi için özverili çalışmaları devam ettireceklerini belirtti. Üzerlerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getirmenin gayreti içinde olacaklarını vurgulayan Şirikçi, “İş adamlarımıza öncülük eden, dünyaya açılmaları için köprü görevi üstlenen MÜSİAD, Kahramanmaraş’ta da iş adamlarının ufkunu açmaya devam edecektir” dedi.
KAHRAMANMARAŞ BİRÇOK SEKTÖRDE SÖZ SAHİBİ
Kahramanmaraş’ın üretim potansiyelini değerlendiren Başkan Atıf Şirikçi, 5 milyar dolarlık sanayi üretimine ulaşan kentin dış ticaret hacminin 2 milyar dolar düzeyine eriştiğini, iplik, metal mutfak eşyaları, kumaş, çimento, elektrik, kuyumculuk, ayakkabı ve dondurma sektörlerinde söz sahibi olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş’ın 2014 yılında gerçekleştirdiği 876 milyon dolarlık ihracatının 615 milyon dolarlık kısmını tekstil ürünlerinin oluşturduğunu dile getiren Başkan Atıf Şirikçi, en büyük 1000 sanayi kuruluşu listesinde Kahramanmaraş’tan 21 şirketin yer aldığını bildirdi.
MÜSİAD üyelerinin Kahramanmaraş ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağladığının altını çizen Başkan Atıf Şirikçi, “Üyelerimiz, tekstil sektöründe 10 bin 265 kişi, inşaat sektöründe 2 bin 235 kişi, metal mutfak eşyalarında bin 100 kişi, gıda sektöründe bin 967 kişi ve hizmet sektöründe 360 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kahramanmaraş MÜSİAD ailesi olarak kent ekonomisine sağlamış olduğumuz istihdam sayısı 15 bin 927 kişidir. Bundan sonra da çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüp, kentimize daha fazla katkı ve istihdam sağlayacağımıza tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.
“ÇOK GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİNİZE EMİNİM”
MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Başkanı Soner Meşe ise Kahramanmaraş’ta derneğin yeniden hizmete başlamasında emeği geçenlere teşekkür etti. MÜSİAD’ın 80 ilde çalışma yürüttüğünü, Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi için emek veren sanayici ve işadamlarını aynı çatı altında buluşturduğunu vurgulayan Meşe, “Her bir üyemiz hepimiz için, hepimiz birimiz için fedakârca çalışıyoruz. MÜSİAD’ın en büyük güzelliği budur. Firmaların büyüklüğünün veya küçüklüğünün hiçbir önemi yoktur. Büyüklük sadece Allah’a mahsustur. Hep birlikte bu ülke için neler yapabiliriz? Ne yapmalıyız? Bunun çalışması içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ta da çok güzel hizmetler vereceğimize eminim” dedi.
MÜSİAD Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Bekir Sami Nalbantoğlu da Atıf Şirikçi’ye teşekkür etti. Nalbantoğlu, Kahramanmaraş’ta güçlü bir teşkilatlanma yapısına eriştiklerini, 6 aylık süreçte çok başarılı iş adamlarını bir araya getirerek büyük mesafeler kat ettiklerini dile getirdi.
MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyon Üyesi Ahmet Şekerli ise Kahramanmaraş’ın dernek için büyük önem taşıdığını vurguladı. Şekerli, MÜSİAD ailesi olarak bir sanayi şehri olan Kahramanmaraş’ın sorunlarına çözüm sağlayacak girişimlerde bulunacaklarını, projelerin hayata geçilmesi için her alanda üyelerin destekçisi olacaklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından MÜSİAD yöneticileri, Kahramanmaraşlı üyelerle ihracat ve ithalat konularını ele alıp, sorunların çözümüne dönük değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim