Kurulduğu günden bu yana hızlı bir ilerleyiş kaydederek yoluna emin adımlarla devam eden, Türk endüstrisinin gelişimine katkı sağlaması, sanayi, Ar-Ge, inovasyon ve savunma sanayi alanlarında iletişim konusunda uzman kişi sağlanması ve basın gücünün artırılması yönünde çalışmalar yapılması amacıyla kurulan Endüstri Gazetecileri Derneği’nin (EGD)’nin Başkanı Ümit Uçar, Kalkınma Ajanslarının, KOSGEB’in ve Teknoparkların emanet edildiği, Bakanlığın güçlü isimlerinden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’i ziyaret etti.

EGD Başkanı Uçar ve Bakan Yardımcısı Dönmez, yapılacak çalışmalar, endüstri dünyasında yaşanan gelişmeler ve projeler hakkında istişare bulundu. Karşılıklı samimi bir havada gerçekleşen görüşme sonrasında Uçar, Bakan Yardımcısı Dönmez’e iyi dileklerini iletirken,  “Türkiye’nin sanayi gündemini topluma tarafsız ve açık bir şekilde iletmek ve halkın bu alanda fikir oluşturabilmesine zemin hazırlamak,  endüstri, sanayi, ekonomi, finans, savunma, enerji, Ar-Ge, bilişim, lojistik ve politika dalında çalışan gazetecilerin, kamuoyu önünde temsil edilmesine destek olmak amacıyla kurduğumuz Endüstri Gazetecileri Derneği’nin ilk ziyaretini Sn. Bakan Yardımcımıza gerçekleştirdik. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

Bakan Yardımcısı Dönmez de EGD’nin hayırlı işlere imza atmasını temenni ederek, “Endüstri alanındaki gazetecilerin tek çatı altında toplanması gerçekten güzel bir gelişme oldu. Karşılıklı temaslar halinde, sanayi camiasının gelişimine katkı yapacaklarına inanıyorum. Sanayi alanında iletişim ağının güçlenmesi bizi mutlu eder” şeklinde konuştu.