PPK metninde “İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Bununla birlikte, fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir” görüşüne yer verildi.

Beklentilerin altında artış gösteren enflasyon ardından piyasalarda Merkez Bankası’nın politika fazini değiştirmemesi bekleniyordu. Öyle de oldu. Dolar/TL ise saat 17:01 itibari ile 5.4186/ 5.4206’dan işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Piyasalarda bugün yaşanan tepkinin PPK kararı ya da metnin içeriğine dönük olmadığını söyleyen işlemcilere göre, başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri, küresel ticaret savaşları, yavaşlayan ekonomiyi desteklemek adına atılan ve atılabilecek genişlemeci adımlar zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor.Merkez Bankası (TCMB) Mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 24 seviyesinde sabit tutarken, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunacağını söyleminde değişikliğe gitmedi.