Rusya Merkez Bankası dijital ruble denemelerine 2022’de başlıyor

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 sonunda tamamlanacak dijital ruble tasarımının test edilmesi için 2022’de denemeler başlatılacak. Denemeler sırasında dijital rublenin tasarımının başarısı ölçülecek. Bu nedenle gerçek ödemelerde kullanılmayacak dijital ruble daha çok ekosistemin inşası için kullanılacak.

ABD’li kanun yapıcılar kripto paralara açıklık getirmek için 3. denemelerini yaptılar

İlk olarak 2018'de tanıtılan Taksonomi Yasası, belirli kripto para birimlerini ve dijital varlıkları federal menkul kıymetler yasalarından muaf tutmayı hedefliyor. Başarılı olursa, SEC gibi düzenleyiciler, kripto para birimi belirteçleri ile ilgili olarak menkul kıymet yasalarının en iyi nasıl uygulanacağı konusunda daha fazla netlik kazanacaklar.

Yetkililer, ABD'nin blokzinciri teknolojisinde dünyaya liderlik etme fırsat penceresinin "kapandığını" ve ülkesinin "geride kalma" korkusuyla hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi. ABD, yalnızca "uygun düzenleyici ortamı" oluşturarak, blokzinciri yeniliklerinin yerel olarak "Amerikalıların yararına" gerçekleşmesini sağlayabilir.

Güney Kore’de yasadışı faaliyetlerle başa çıkamayan kripto para borsalarına ceza yolda.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), yasadışı kripto para birimi faaliyetini engellemek için tasarlanmış kuralları takip etmeyen borsalara ceza uygulayacağını açıkladı.

Bu kurallar yönetmeliği; dahili kontrol ve uyum süreçleri, bilgi ve veri saklama teknikleri ve müşterilerin kimlik doğrulama yöntemlerini içeriyor. Cezaların 26.000$ ile 88.000$ arasında değişmesi beklenirken, ülkede 2.200$ ve üstü kripto para varlığı bulunan kişilere %20 vergi getirilmesi planlanıyor.

Beeple'ın NFT eseri 69.3 milyon dolara satıldı

Amerikalı sanatçı Beeple (Mike Winkelmann ) tarafından üretilen Everyday adlı serinin kolajı olan dijital eser açık artırmayla 69 milyon $’a MetaPurse kurucusu MetaKovan tarafından satın alındı.

İsviçre’de perakendeciler, Bitcoin hediye kartlarını piyasaya sürecek.

Bitcoin Suisse’in bir iştiraki olan Vardex tarafından yürütülen operasyonda Manor adlı giyim zincirinin 59 şubesinde ve Valora adlı market zincirinin kiosk şubelerinde Bitcoin hediye kartları satılacak. Satılacak hediye kartları kullanıcılara Bitcoin’i deneyimleme fırsatı verirken ödemelerde kullanılmayacak. Kullanıcılar sahip oldukları hediye kartlarını Bitcoin Suisse üzerinden CHF’e çevirebilecek.

Web 3.0 üzerine ar-ge faaliyetlerini sürdüren Pluto Digital Assets, kripto para madenciliği şirketi Argo Blockchain'den 40 milyon $ yatırım aldı.

Portföy yönetimi, risk sermayesi, dijital varlıklar ve DeFi üzerinde önemli bir deneyime sahip olan Pluto Digital Assets, Web 3.0, Ethereum, Polkadot, Kusama gibi projelere ek olarak NFT'ler alanında da çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yetkilileri ise yatırım fonlarının Web 3.0 teknolojileriyle ilgilenen projelerin kuluçka süreçleri ve dijital varlıklar için stratejik hazine pozisyonları tutmak için kullanılacağını açıkladı.

Güneydoğu Asya’da ilk Bitcoin fonu hayata geçirildi.

Malezya merkezli BCMG Genesis Bitcoin Fund-I veya diğer adıyla BGBF-I, Güneydoğu Asya’nın ilk sigortalanmış kurumsal dijital varlık fonu olarak piyasaya sürüldü. Tamamen düzenlenmiş bir alan içerisinde hayata geçirilen BGBF-I, kurumsal oyunculara güvenli, sigortalı ve düşük riskli bir dijital varlık yatırım fırsatı sunuyor.

Tayland’ın en büyük sinema zinciri Bitcoin kabul ediyor.

Major Cineplex, bilet ödeme ve rezervasyonlarını Bitcoin ile yapmak isteyen müşterileri için yerel kripto borsası Zipmex ve lo; dijital ödeme kanalı RapidZ ile iş birliğine giderek pilot projesi başlattı. Tayland’da bir milyona yakın Bitcoin kullanıcısı olduğu ve bu kişilerin yetişkin nüfusun %2’sini oluşturduğu tahmin ediliyor.