Zincir markette 'market kredisi" afişi asıldı. Patates soğan, için dahi borçlanacağız.

Türkiye'de, fahiş zamlar ve alım gücünün düşmesiyle vatandaşlar bataklığa daha da fazla sürükleniyor. Tatilde, bayramda, eğitim başlangıcında borçlandıkça borçlanan milyonlarca vatandaş şimdi market alışverişinde dahi borçlandırılıyor. 34 milyondan fazla kişinin kredi ve kredi kartı borçlusu olduğu ülkemizde tatilde zincir marketler kredi dağıtmaya başladı.

Borçlandırıldıkça borçlandırılan vatandaşlar artık market alışverişinde de kredi kullanacak. Fransız market zinciri Carrefour SA, "market kredisi" adı altında kredi dağıtmaya başladı.

Carrefour'un Fibabanka aracılığı ile "market kredisi" adı altında 400 TL'den 40 bin TL'ye kadar vatandaşları borçlandıracak.

Vatandaş marketten alacağı pırasadan elmaya, pirinçten peynire, patatesten soğana, gömlekten havluya kadar her şey için borçlanması ekonominin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Öte yandan BDDK verilerine göre Sadece 15 milyon nüfusluk İstanbul'da 13 milyon kişinin kredi borçlusu olduğu ülkemizde toplam borçlu sayısı 34 milyon 119 bin 250 kişi. Toplam kredi borcu miktarı ise 874 milyar 300 milyon TL.