31 Ekim tarihli yayınlanan 31 Aralık 2018 tarihinde 3 ay süre ile uzatılan Beyaz Eşyalarda uygulanan ÖTV sıfırlanması konusunda gazetemize demeç veren Aygün AVM Genel Müdür Yardımcısı Fatih Aygün; “2018 yılının son çeyreğinde varlığını oldukça hissettiren ekonomik durağanlığa, geçici bir önlem olsa da ÖTV desteğiyle olumlu katkı sağlanmıştır. Bu tarz vergi indirimleri doğrudan sektörümüze etki etmekte ve katma değer yaratmaktadır” dedi.

31 Mart 2019’da ÖTV desteğinin sona ereceğini belirten Fatih Aygün konuşmasını şöyle sürdürdü; “Markaların da bu süreçlerde karlılık baremlerini en alt seviyelerde tutup maksimum verimlilik sağlamaya çalıştığı gerçeğini göz önüne alacak olursak evdeki eski ürünleri değiştirmenin tam zamanı diyebiliriz. Günümüz koşullarında verimlilik kavramının en önemli değer yargısı olduğunu düşünürsek, evimizde kullandığımız cihazların da verimliliğini tekrar gözden geçirmemiz gerekecektir. Nitekim elektrik enerjisi kullanan ürünlerin giderleri günümüzde bütçemizin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. ÖTV indirimiyle yenilenecek beyaz eşyalar için ödediğimiz bedeli kısa sürede amorti edileceği verilerle kanıtlanmıştır” dedi.

31 MART’TA SONA ERECEK ÖTV İNDİRİMİ FIRSATLARINDAN TÜKETİCİLERİMİZ FAYDALANSIN

Beyaz eşya pazarı hakkında da bilgi veren Aygün şöyle konuştu; “"2018 Yılında ülkemizde 25.122.660 adet üretim yapılan bunun 6.616.377 adeti iç pazarda satılmakta 600.000 kişiye doğrudan / dolaylı istihdam yaratılan ekonomimizin mihenk taşlarında olan Sektörümüz, 2017 yılında (buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın) iç satışların %7,3 büyüdüğü, ancak 2018’de ihracattaki %6’lık büyümeye karşın iç satışlardaki %17 daralma sebebiyle toplamda %1 civarında küçülme olduğu görülmektedir” diyerek 31 Martta sona erecek ÖTV indirimi fırsatlarından tüketicilerin ziyadesiyle faydalanması gerektiğini bildirmiş, diğer fırsatlardan da yararlanmak adına Aygün AVM şubelerine davet etmiştir” dedi.