ANTALYA (AA) - ABD Ankara Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi Müsteşarı Scott Weinhold'un, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret ettiği bildirildi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu’nun ev sahipliği yaptığı görüşmede, Antalya ekonomi ve karşılıklı ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Turizm sektörünün ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel bağların gelişmesi adına da son derece önemli olduğunu belirten Avşaroğlu, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte daha fazla ABD vatandaşını kentimizde konuk etmek isteriz. Deniz, kum, güneş turizm ağırlıklı olmak üzere her yıl 10 milyonun üzerinde turisti kentimizde ağırlıyoruz. Antalya binlerce yıllık geçmişe dayanan bir tarihe sahip. Dünyanın en değerli markası olan Noel Baba kilisesi kentimizde. Likya Uygarlığı Antik Kentleri, Aspendos Antik Tiyatrosu gibi pek çok kültürel mirasa sahibiz. Turizmle, ticaretle, dostluklarla kurulacak ilişkiler inanıyorum bizleri birbirimize daha güçlü şekilde yaklaştıracaktır."

-"Antalya çok güvenli bir yer"-

Weinhold'un, Antalya'nın ne kadar güvenli bir kent olduğunu burada bulunduğum süre içerisinde görme imkanı buldum. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan turizm tesislerine sahip bir yer olduğunu kaydetti.

Buraya neden turizmin başkenti denildiğini artık anlıyorum diyen Weinhold, şunları kaydetti:

"Antalya'ya, önümüzdeki dönemlerde daha çok ABD'li turiste ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Antalya'nın ne kadar güvenli bir kent olduğunu burada bulunduğum süre içerisinde görme imkanı yakaladım. Antalya'nın olumsuz olayların yaşandığı bölgelere uzak bir konumda olduğunu vatandaşlarımıza kendi izlenimlerimle aktaracağız. Burada olduğumuz süre içerisinde birçok noktanın videoları kaydetme imkanımız oldu. Bunların yer aldığı bir videoyu da en kısa sürede Büyükelçiliğimizin internet sitesinden paylaşacağız."