Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Amerikan pamuk endüstrisini temsil eden ticaret birliği Cotton Council International (CCI), Cotton USA ticari markası ile dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde pamuk tedarik zincirini bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Pamuk Günü adlı etkinliklere ev sahipliği yapan Cotton USA’in sıradaki durağı ise Türkiye olacak. Cotton USA, Amerikan pamuğunu Türkiye’de tanıtmak için 17 Kasım’da online Pamuk Günü düzenleyecek. Sanal bir platform üzerinden yapılacak etkinlikle ABD pamuk lifi tüccarları ve kooperatifleri ile Türkiye’den iplik işletmeleri, kumaş üreticileri, hazır giyim üreticileri, perakendeciler ve markalar bir araya gelecek.

Türkiye’nin katıldığı ilk Pamuk Günü olacak

Koronavirüs salgını nedeniyle online olarak düzenlenecek etkinlik, hem Cotton USA hem de Türkiye için ilkleri de beraberinde getirecek. 17 Kasım’daki etkinlik Cotton USA’in Türkiye’de düzenlediği ilk online Pamuk Günü olacak. Etkinlikte CCI’ın üst düzey yöneticilerinin sunumları ve ardından soru-cevap bölümü yer alırken, katılımcılar da pamukta sürdürülebilirlik, son teknolojiler ve salgın sonrası perakende sektörünün durumu vb konularda bilgilenme fırsatı bulacak.

Pamuğun değerini en iyi Türkiye biliyor

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak Amerikan pamuk elyafını ve imal edilen pamuk ürünlerini dünyaya tanıttıklarını ve 60 yıldır bu alanda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Cotton Council International Türkiye temsilcisi Nezihi Aslankeser, “ABD pamuk sektörüne kârlılık sağlayan, lif, iplik ve diğer pamuklu ürünlerin ihracatındaki büyümeyi artıran katma değerli getiri sürecini en iyi şekilde yönetmeyi amaçlıyoruz. Türkiye gibi sanayisi pamuk ile başlayan ve dolayısıyla pamuğun değerini çok iyi bilen bir ülke ile yapacağımız her türlü işbirliği ise bizler için çok kıymetli. Düzenleyeceğimiz ilk online Pamuk Günü’nde de Amerikan pamuğunu Türkiye’ye tanıtacağımız için heyecan duyuyor, her iki ülkenin de karşılıklı fayda sağlayacağı iş fırsatları yakalayacağına inanıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim