Ekinözü Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Ekinözü İlçe Kaymakamı Fatih Sayar ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, esnafların taleplerini dinleyerek, çözüm önerilerini sundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İçmeler’in bir sağlık turizm merkezi haline gelmesini sağlamak için tüm Ekinözü’nün tek yürek olması gerektiğini ve bununda en iyi destekçilerinin ilçe esnafları olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’nin birçok bölgesinden vatandaşlar, 3 ayrı noktadan yeryüzüne ulaşan ve halk arasında ‘acı su’ olarak tabir edilen doğal maden suyundan içmek için Ekinözü İçmeler’e akın ediyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların ilgi gösterdiği İçmeler’de büyük yoğunluk yaşanıyor.

Ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıllara göre ciddi bir artış yaşanıyor. Bölgedeki otel ve pansiyonlara yerleşenlerin yanı sıra çevre ilçelerden de günübirlik olarak İçmelere gelenlerin sayısı oldukça fazla.

Şu anda esnafların ve vatandaşların yerli turiste bakış açısının olumlu yönde geliştiğine dikkat çeken Başkan Çeleğen: “Bu değişimi sağlamak için daha çok sevgi ve saygı diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İLÇEMİZ, HER YIL BİNLERCE YERLİ TURİSTİ AĞIRLIYOR”

Turizmin çevresel faktörlerden ve insani ilişkilerden etkilenme oranının diğer sektörlere göre yüksek olduğuna işaret eden Başkan Çeleğen şu şekilde konuştu: “Turizm, çok kırılgan bir sektör. İlçemiz, her yıl İçmelerimizdeki acı su ile binlerce yerli turisti ağırlıyor. 4 yıldan bu tarafa Tanıtım çalışmalarımızla içmelere gelen misafir sayısını attırdık. Önümüzdeki yıllarda İçmelerdeki sağlık turizmini çok iyi yerlerde göreceğimiz kesin. Benim hayalimde sezon kavramı olmaksızın bir turizm akışı sağlamış Ekinözü var. Bu potansiyelimiz var. En azından bu yıl İçmeler sezonunu erken kapatmayalım. Esnaflarımıza Eylül 2018’e kadar sezonu sürdürmelerini istiyoruz. Güler yüz çok önemli. İçmelerimize gelen her insanı güler yüz ve tebessümle karşılayalım ve aynı şekilde de uğurlayalım. Hizmet anlayışımızı gözden geçirelim. Onlar, memleketlerine döndüklerinde burası hakkındaki olumlu ve güzel izlenimlerini anlattıkları zaman biz daha çok kazanırız. Her müşteriye göstereceğimiz güler yüz, gelecek sezon için en büyük yatırımdır.”

“ŞİFALI SUYUMUZU ŞARTLAR ELVERİRSE ŞİŞELENMESİNİ YAPACAĞIZ”

Ekinözü’ndeki turizm potansiyelinin doğrudan insan sağlığına yönelik olduğunu hatırlatan Başkan Çeleğen şunları söyledi: “Sağlık, insanlar için çok önemli. İçmelerimizdeki suyumuzun da birçok hastalığa iyi geldiğine yönelik raporlar mevcut. Biz de Ekinözü Belediyesi olarak suyumuzla ilgili yeni tahliller yaptırdık birkaç gününe basın mensuplarımız ile bu raporu paylaşacağız inşallah.  Şifalı suyumuzu şartlar elverirse şişelenmesini yapacağız.” .

Tüm çalışmaların Ekinözü'nün kaliteli bir turizm şehri olması adına yapıldığını ifade eden Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar şunları dile getirdi: "Bizim hizmet anlayışımız vatandaş odaklı bir hizmet anlayışıdır. Tüm yapılan hizmetlerimiz vatandaşın hayatını müreffeh bir ortamda geçirmesi içindir. Ben burada ilk içmeler sezonunu geçireceğim ve günlük içmeleri ziyaret ediyorum. Tek başıma giderek halkın arasına karışıp gelen misafirlerle sohbet ediyorum, kaymakam olarak değil bir vatandaş olarak sohbet ediyorum. Çünkü onlar benim kaymakam olduğumu bilmiyor. İçmelere gelen misafirler gibiyim esnafları soruyorum, vatandaşlarımız önceki dönemlerde Ekinözü'ne gelen turistlerin kendilerine yönelik farklı ve fahiş fiyat uygulamalarından şikayet ettiğini ifade etti.

Esnaf ve işletme sahipleri özellikle bundan kaçınmalıdır. İster yerli, ister yabancı olsun her ülkeden gelen turistte aynı fiyat tarifesi uygulanmalıdır. Şehrimizin olumlu imajını zedeleyebilecek her türlü olumsuz uygulamadan ve davranıştan kaçınmalıyız. Turizm sektörü Ekinözü ve Kahramanmaraş ekonomisini sürükleyen lokomotif haline gelmiştir. İlçemiz eşsiz doğası, yeşilliği, yaylaları, tarihi ve kültürel yerleriyle gelen yerli ve yabancı turistin cazibe noktası haline gelmiştir. İlçemize gelen turistler esnafımız ve konaklama tesislerimiz için ciddi gelir kapısı olmuştur. Bunu iyi değerlendirmeliyiz ve kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem esnafımıza hem de kamu görevlilerine büyük sorumluluklar düşüyor bunun içinde hepimiz el elle verip bu şehrin  kalkınması için gece gündüz demeden çalışacağız.”

Editör: TE Bilişim