Ekinözü Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri doğrultusunda aldığı önlemleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte uygulamaya başladı.  Ekinözü Belediyesi ekipleri, artan kar yağışı ile birlikte yolların ulaşıma kapanmaması için 3 vardiya olarak 24 saat görev yapıyor. Belediye ekipleri, ilçe genelinde  50  personel,  1 adet tuzlama aracı ve 3 adet kar küreme aracı ile vatandaşların günlük hayatlarının aksamaması için özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Ekinözü Belediyesinin koordineli bir şekilde yürüttüğü karla mücadele çalışmaları sonrasında şehir merkezinde ki ana arterler ve ara sokaklarla beraber yüksek kesimlerdeki ana güzergâh ve bağlantı yolları ile beraber Ekinözü  genelindeki 17  mahallenin tüm yolları sürekli olarak açık tutulmaya çalışılıyor.

Yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı Ekinözü Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Başta ulaşım olmak üzere hayatın olumsuz yönde etkilenmemesi için ekiplerimiz 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Şehrin yüksek kesimlerinde de özellikle buzlanmaya karşı çalışmalarımız sürüyor. Gece gündüz demeden çalışarak kar yağışının neden olduğu olumsuzlukları en aza indirmeye çalışacağız. Karla mücadele ekiplerimiz gündüz, akşam ve gece olmak üzere üç vardiya olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Editör: TE Bilişim