Başkan Çeleğen  yayımladığı mesajında, "Türk Milletinin yeniden ayağa kalktığı ve yedi düvele karşı vermiş olduğu destansı kahramanlığın bir dönüm noktası olan 19 Mayısı her daim akıllarımızda canlı tutmak bizlerin öncelikli vazifelerimizdendir" ifadelerine yer verdi.

"Kutlu Yürüyüşün İlk Ve Büyük Adımı 19 Mayıs"

Çeleğen  mesajında şunlara yer verdi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve Milli mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Ulu Önder Atatürk'ün bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı kutlu yürüyüşünün ilk ve büyük adımı 19 Mayıs'tır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadele, tarihin en ağır şartlarında elde edilen bir zaferin başlangıç adımı olmuştur. Milli mücadele ruhunu ateşleyen bu büyük adım, bizim için yalnızca tarihi bir hatıra değildir. Sonsuza kadar yaşatılması gereken bir milli duruşu ifade etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve muasır medeniyetler yolunda ilerlemesine öncülük eden bu hamle, bugün yetişen nesiller için hayati önemini korumaktadır" şeklinde konuştu.

"Türk Ulusunun İstikbali, Milletimizin Umudu Olan Gençlerimizin Omuzları Üzerindedir"

Türk ulusunun istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzları üzerindedir diyen  Çeleğen , "19 Mayıs, yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan genç nesillerin milli mücadele ruhuna bağlılığının somut ifadesidir. Çünkü 19 Mayıs, Cumhuriyetimizi ve bağımsızlık meşalesini geleceğe taşıyacak olan gençliğe armağan edilmiştir. Şehit ve gazilerimizin, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla kurulan bu aziz devlet, gençlerimizin omuzlarında gelişmeye ve yükselmeye devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, içinde taşıdıkları bu sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı vereceklerine, ülkemizin daha güçlü ve daha güzel günlere ulaşması için ellerinden gelen azim ve gayreti göstereceklerine inancımız tamdır" diye konuştu.

"Gençlerimize İnanıyoruz Ve Güveniyoruz"

Bölgesinde önemli bir ülke haline gelen Türkiye'nin genç nüfusuyla önemli bir güç olduğu gerçeği yadsınamaz diyen  Çeleğen  "Bu noktada her açıdan nitelikli ve donanım sahibi bir gençlik ile 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bizler, gençlerimize her açıdan inanıyoruz ve güveniyoruz. Onların sahip oldukları bu azim ve kararlılıkla Türkiye için ellerinden geleni yapacaklarına hiç şüphemiz yok. Gençlerimizin bu bilinçle, Türk Milletin yeniden dirildiği ve ayağa kalktığı 19 Mayıs 1919 tarihini hafızalarımızda her daim canlı tutarak, Türkiye'yi daha güzel günlere taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz" dedi.

Başkan Çeleğen  son olarak, "Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim