Kadir Has Üniversitesi, kuruluşundan bu yana tek bir amaca hizmet ediyor: Dünya çapında bir araştırma üniversitesi haline gelerek hem ülkemize hem de tüm insanlığa katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de bir ilk olan Proje Tabanlı Yeni Eğitim Modeli’ni hayata geçiren üniversitemiz, ülkemizin kısıtlı ekonomik şartlara sahip parlak öğrencilerinin en iyi eğitim imkânlarından faydalanarak kendilerine, çalışacakları alana ve ülkelerine değer katmaları ve nitelikli birer KHAS mezunu olmaları adına benzersiz bir eğitim fırsatı sunuyor: Beyaz Güvercinler Burs Programı.

BURS PROGRAMININ SAĞLADIĞI İMKÂNLAR

Kurucumuz merhum Kadir Has’ın öğrencilerimize “Beyaz Güvercinlerim” diye hitap etmesinden yola çıkarak adlandırdığımız Beyaz Güvercinler Burs Programı, ülkemizin parlak zihinlerine Kadir Has Üniversitesi’nde burslu eğitim görme şansı veriyor. Çok değerli bağışçılarımız ve Kadir Has Vakfımızın katkıları ile sürdürdüğümüz Beyaz Güvercinler Burs Programı kapsamında bursiyer öğrencilerimiz,

• Eğitim-öğretim ücretinden muaf tutuluyor,
• Eğitim-öğretim yılı içerisinde 10 ay süreyle aylık 2.000 TL yaşam destek bursu alıyor,
• Üniversitemizin yurtlarında ücretsiz konaklama imkânı yakalıyor,
• Kitap ve ders materyallerinin karşılanmasına yönelik olarak yıllık 5.000 TL kitap destek bursu alıyor.

KİMLER, HANGİ BÖLÜMLER İÇİN BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup İstanbul dışında ikamet eden, başvuru sırasında 12. sınıfta eğitim-öğretimine devam eden ve YKS’de ilgili puan türünde ilk 30.000’e giren tüm başarılı öğrenciler Beyaz Güvercinler Burs Programı’na başvurabilir.

Beyaz Güvercinler Burs Programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde (1) Bilgisayar Mühendisliği, (2) Elektrik-Elektronik Mühendisliği, (3) İnşaat Mühendisliği, (4) Mekatronik Mühendisliği, (5) Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerine; Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde (6) Endüstriyel Tasarım, (7) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, (8) Mimarlık bölümlerine; İletişim Fakültesi’ndeyse (9) Görsel İletişim Tasarımı, (10) Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (11) Radyo, Televizyon ve Sinema, (12) Reklamcılık ve (13) Yeni Medya bölümlerine öğrenci alınıyor.

BEYAZ GÜVERCİNLER BURSİYERİMİZ OLUN

Kadir Has Üniversitesi’nde uygulamaya geçirilen “Proje Tabanlı Yeni Eğitim Modeli” kapsamında eğitim alacak olan Beyaz Güvercinler Bursiyerleri, yaparak öğrenme ve öğrendiğini hemen uygulama fırsatı bulduğu için bilgilerini hızlıca pekiştirme, yetkinliklerini sürekli geliştirme fırsatı bulduğu için profesyonel hayata öğrenciliğinin ilk anından itibaren hazırlanma fırsatını yakalar. Beyaz Güvercinler Bursiyerlerimiz, sektörel paydaşlarımızın üretim tesisleri ve Ar-Ge laboratuvarlarında uzun süreli ve projelere katılım içeren staj olanaklarından yararlanabildikleri gibi, akademik alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz de araştırma laboratuvarlarında çalışma, prestijli yayınlarda yer alma ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisansüstü eğitimlerine devam edebilme imkânına sahip oluyor.

Beyaz Güvercinler Bursiyeri olarak Kadir Has Üniversitesi Ailesi’ne katılma şansı yakalamak için tek yapmanız gereken, beyazguvercinler.khas.edu.tr adresindeki başvuru formunu doldurmak ve başvuru için gerekli belgeleri temin ederek sistemimize yüklemek. Tüm başvurular büyük bir hassasiyet ve gizlilikle ayrı ayrı değerlendiriliyor. Beyaz Güvercinler Burs Programı’na başvurularını eksiksiz bir biçimde tamamlayan tüm adaylar, YKS sonuçlarının açıklanmasını takip eden ilk 24 saat içinde, sınav sonuçlarını burs programına başvurdukları sisteme giriyor. İlk elemeyi geçen adaylar tercih dönemindeki mülakatın ardından ikinci elemeyi de başarıyla tamamlayıp Beyaz Güvercinler Burs Programından yararlanmaya hak kazanarak Kadir Has Üniversitesi öğrencisi oluyorlar.

BEYAZ GÜVERCİNLERİMİZ İÇİN BAĞIŞÇIMIZ OLUN

Kadir Has Üniversitesi Beyaz Güvercinler Burs Programı çerçevesinde maddi açıdan kısıtlı başarılı öğrencilerimizin öğrenim giderlerinin %50’sini üniversitemiz ve Kadir Has Vakfı, %50’sini ise öğrencilerimize destek olmak isteyen değerli iş insanları ve şirketler karşılıyor. Ayrıca bursiyer öğrencilerimize 10 ay boyunca yaşam destek bursu, ücretsiz yurt konaklaması imkanı ve kitap destek bursu da sağlanıyor.

Kadir Has Üniversitesi’ndeki her 100 öğrencinin 64’ü, yüzde 100 burslu okuyor! Ancak biz istiyoruz ki hem desteklediğimiz başarılı gençlerimizin sayısı hem de onlara sunabildiğimiz imkânlar her yıl katlanarak artsın. Bu yüzden değerli iş insanlarımızı ve şirketlerimizi, Beyaz Güvercinler Burs Programı’na destek olmaya, Beyaz Güvercinlerimizin kanatlanması için katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yapacağınız bağışlar ile elde edilen gelirin tamamı Beyaz Güvercinler Burs Fonu’na aktarılıyor. Bu sayede, maddi yetersizlikler sebebiyle eğitim fırsatından mahrum kalabilecek gençlerimiz, nitelikli birer KHAS mezunu olarak kendilerine, çalışacakları alana ve ülkelerine değer katıyor.

#BİZEHAS SÖYLEŞİLERİ KAÇIRMAYIN

Beyaz Güvercinler Burs Programı kapsamında Instagram kanalımızda canlı olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşileri kaçırmayın. #BizeHAS Söyleşileri daha sonra YouTube kanalımızdan da izleyebilirsiniz:

Sunay Akın ile söyleşimizi izlemek için TIKLAYIN

Ahmet Ümit ile söyleşimizi izlemek için TIKLAYIN

Yekta Kopan ile söyleşimizi izlemek için TIKLAYIN

BEYAZ GÜVERCİNLER BURS PROGRAMI HAKKINDA KISA KISA

Burs Programının İnternet Adresi Nedir?
beyazguvercinler.khas.edu.tr

Son Başvuru Tarihi Nedir?
30 Haziran 2021

Kimler Başvurabilir?
TC vatandaşı olup İstanbul dışında ikamet eden, başvuru sırasında 12. sınıfta eğitim-öğretimine devam eden ve YKS’de ilgili puan türünde ilk 30.000’e giren, kısıtlı ekonomik şartlara sahip olan tüm öğrenciler burs programımıza başvurabilir.

Başvuru Formuna Nasıl Ulaşabilirim?
İnternet sitemizdeki başvuru formuna ulaşmak için tıklayın: BAŞVURU FORMU

Hangi Bölümler İçin Başvuru Alınıyor?
Beyaz Güvercinler Burs Programı kapsamında aşağıdaki bölümlere öğrenciler kabul ediliyor:

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi: (1) Bilgisayar Mühendisliği, (2) Elektrik-Elektronik Mühendisliği, (3) İnşaat Mühendisliği, (4) Mekatronik Mühendisliği, (5) Moleküler Biyoloji ve Genetik;

Sanat ve Tasarım Fakültesi: (6) Endüstriyel Tasarım, (7) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, (8) Mimarlık;

İletişim Fakültesi: (9) Görsel İletişim Tasarımı, (10) Halkla İlişkiler ve Tanıtım, (11) Radyo, Televizyon ve Sinema, (12) Reklamcılık, (13) Yeni Medya.

Bursiyerlere Hangi İmkânlar Sağlanıyor?
Beyaz Güvercin Bursiyerleri,

Eğitim-öğretim ücretinden muaf tutuluyor,

Eğitim-öğretim yılı içerisinde 10 ay süreyle aylık 2.000 TL yaşam destek bursu alıyor,

Üniversitemizin yurtlarında ücretsiz konaklama imkânı yakalıyor,

Kitap ve ders materyallerinin karşılanmasına için yıllık 5.000 TL kitap destek bursu alıyor.