20-24 Temmuz 2020 tarihlerinde Gönüllü Hizmetler Derneği’nin Düşlerim Gerçekleşiyor gönüllü ekibi Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'ndan katılan 14 kampçıyla 2. Dönem sanal yaz kampında bir arada olmanın heyecanını yaşıyor; onların hem eğlenip hem de farkındalıklarını artıracak unutulmaz bir kamp haftası yaşamalarını amaçlıyorlar.

Kampa katılan 10-14 yaş aralığındaki EÇEV kurum çocuklarıyla her gün 2 saat ve 5 günlük kamp dönemi boyunca yazar Füsun Çetinel ile yazı atölyesi, çocuklarla felsefe, masallarla toplumsal cinsiyet atölyesi, sağlık ve hijyen, TEMA Vakfı işbirliğiyle çevre bilinci ve ileri dönüşüm atölyesi, el becerisi ve maske yapımı, olimpiyatlar ve grup oyunları gibi farklı etkinliklere yer verilmektedir.


Düşlerim Gerçekleşiyor Nedir?
Gönüllü Hizmetler Derneği’nin bir programı olan “Düşlerim Gerçekleşiyor” 2009 yılından beri Afacan Gençlik Evi’nde farklı kurum ve oluşumlardan gelen erişimi sınırlı 10-14 yaş grubu çocuklarıyla gerçekleştirilen bir yaz kampıdır. 6 günlük kamp programı kapsamında Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31. maddesi olan "çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama ve yaşına uygun eğlenceli etkinliklerle kültürel ve sanatsal yaşama serbestçe katılma hakkı" göz önünde bulundurularak; spor, dans, el becerisi, drama, çocuk hakları, felsefe, toplumsal cinsiyet gibi etkinlik ve atölyeler düzenlenmektedir. Kampçıların konfor alanlarından çıkarak erken yaşlarda sorumluluk almalarını ve genç yaşta kendilerini tanıyarak, ilgi alanlarını keşfederek kişisel gelişimlerini amaçlayan program aynı zamanda farklı ülke ve kültürlerden gelen eğitmenlerle çocukları bir araya getirerek İngilizce pratiği yapma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı da sunmaktadır.

Karneler 'sosyal' içerikli yenilendi Karneler 'sosyal' içerikli yenilendi
Editör: TE Bilişim