Edinilen bilgilerin teoride kalmadan hayata geçirilmesini tam donanımlı laboratuvarlarda deneyimleme sahibi olmalarını ve Türkiye çapında başarılara imza atan projeler ortaya çıkarmalarını sağlamaktadır.

Bilimi teknoloji ile bütünleştirip, uygulamaya yönelik eğitimler vermektedir.

Çağdaş Ve Deneyimli Akademik Kadro

Üniversitemizde dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, mesleki bilgi ve edinimini gelecek nesillere değişen, gelişen ve gelişmekte olan dünya standartlarında sunan çağdaş ve deneyimli kadrosuyla geleceği profesyonelleri yetiştirilmektedir.

Modern, Bilimsel, Teknolojik Laboratuvar Alt Yapısı

Öğrencilerinin aldıkları akademik eğitime büyük bir önem veren eğitim müfredatımız,  merak duygusunun canlı tutulmasını sağlayan araştırma odaklı alt yapısıyla, bünyesinde bulunan modern, bilimsel ve teknolojik laboratuvarları sayesinde öğrencilerinin keşif tutkusunu sürekli kılmaktadır.

Üniversite – Sanayi ve Sektör İş Birliğinin Gerçekleştiği Yer

Üniversitemiz, bilimsel birikimini ve bünyesinde yetiştirdiği geleceğin bilim neferlerini, Gedik Holding’in 56 yıllık sanayi tecrübesi ile bir araya getirerek, ekonomiye katkıda bulunacak şekilde değere dönüşmesini sağlamaktadır.  Eğitim – öğretim süresi içerisinde aktif olarak Üniversite – Sanayi ve Sektör projelerinde öğrencilerine imkân sunmaktadır.

Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknopark İstanbul’da Ar-Ge Merkezi

Ar-Ge hizmetleri ve laboratuvarları lisans – lisansüstü eğitim vermek amacıyla Teknopark İstanbul’da yer alan üniversitemiz savunma, denizcilik ve ileri malzeme konularında yapacağı çalışmalar ile birlikte öğrencilerin eğitimine önemli ölçüde katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Gedik Holding Laboratuvarlarının Aktif Kullanımı ve Holding Fabrikalarında Uygulamalı Eğitim

Öğrencilerimiz akademik eğitimlerini Gedik Holding laboratuvarlarında destekleyip, mühendislik dalında edindikleri teorik bilgileri pratikte hayata geçirirken mesleki tecrübelerine de katkıda bulunmaktadırlar. Laboratuvarları aktif olarak kullanma imkanı elde ederken bir yandan da uygulamalı eğitimin sanayi alanındaki tecrübesinden de yararlanmaktadırlar.

Staj Ve İş İmkânları

Çalışırken okuma ve okurken çalışma deneyimini elde edebilmeleri adına gerek staj gerekse iş imkânı sağlanarak Üniversite, Gedik Holding ve diğer sektörlerde öğrencilerimiz iş hayatına dair tecrübe edinme şansı bulmaktadır. Mentörlük programları ile lider vasıflarını ve ekip halinde çalışma deneyimini elde ederek kendi yeteneklerini tanıma imkânı bulmaktadırlar.

Özgün Araştırma Merkezlerinde Aktif Görev Alma

İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde bulunan 19 uygulama ve araştırma merkezi, alanında ses getiren, kendinde özgü ve ilklere imza atan çalışmalarıyla faaliyetlerini devam ettirmektedir. Sosyolojik, psikolojik, siyasi, toplumsal ve bilimsel çalışmalarıyla birçok konu başlığı altında farklı referans ve görüşleri ortaya koymaktadır. Öğrencilerimiz aktif olarak merkezlerimizde görev almaktadır.

Öğrenim Süresi Boyunca Kapsamlı Ve Kesintisiz Burslar

Öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmelerine destek olmak gayesini her zaman sürdüren Üniversitemiz, lisans ya da ön lisans programlarında öğrenimleri boyunca kesintisiz bur imkânı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Tercih İndirimi, Şehit ve Gazi Bursu, Akademik Başarı Bursu gibi kapsamlı burslardan faydalanma imkânına sahip olmaktadır.

Ücretsiz Çift Anadal ve Yandal İmkânı

İstanbul Gedik Üniversitesi, ön lisans ve lisans bölüm/programlarında öğrenimlerini başarıyla sürdüren öğrencilerine ikinci bir diploma ve sertifika alabilme olanağı sunmaktadır. Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler aynı anda anadal öğreniminin yanı sıra çift anadal programına ücretsiz devam ederek ikinci ön lisans veya lisans diplomasına sahip olabilmektedirler. Ayrıca lisans öğrencileri ilgi duydukları bir alanda yandal programına devam ederek yandal sertifikası da alabilmektedirler.

Kaynak Mühendisliği ve Tahribatsız Muayene Eksperi Olma İmkânı ile 3. Diploma

Tüm Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz son sınıflarından Gedik Eğitim Vakfı tarafından verilen Uluslararası / Avrupa Kaynak Mühendisliği için (IWE/EWE) ve Tahribatsız Muayene Eksperliği eğitimlerini %60 indirimle alma imkânına sahip olmaktadırlar. Öğrencilerimiz bu diplomayı aldıklarında 3 diploma ile mezun olma şansına sahip olmaktadırlar.

Yurt Dışında Eğitim Fırsatı

Yüzlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan İstanbul Gedik Üniversitesi, Polonya, Makedonya, Yunanistan, Portekiz, İtalya gibi pek çok ülkeye öğrenci gönderen ve bu ülkelerden öğrencileri ağırlayan uluslararası bir dünya üniversitesidir. Bununla birlikte, Danimarka, ABD, Çin ve İngiltere gibi pek çok üniversiteyle ortalık, iş birliği ve bilimsel değişim konularında anlaşmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimize aktif olarak dünyanın her yerinde eğitim alma imkânı sunulmaktadır.

Araştırma Odaklı Ve Donanımlı Kütüphane

İstanbul Gedik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi bünyesinde ilk kütüphane 2010 yılında Pendik, ikinci kütüphane 2012 yılında Kartal Yerleşkesinde hizmete açılmıştır. Her iki kütüphaneye yeni eserler, kaynaklar ve online sistemler eklenmektedir. Her alanda okuyan öğrencinin kolay bir şekilde ulaşabileceği zengin bir ulusal ve uluslararası koleksiyona sahiptir.

Öğrenci Kulüpleri, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

İstanbul Gedik Üniversitesi’nde aktif olarak faaliyette bulunan 40’ın üzerinde öğrenci kulübü tarafından pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Öğrenci kulüplerimiz,  farkındalık yaratacak sosyal sorumluluk projeleri, eğitimler, seminerler, geziler ve konserleri yıl içerisinde gerçekleştirerek kampüs hayatında aktif bir şekilde yer almaktadır.

Başarılı Kariyer Planlaması

İstanbul Gedik Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilere ve mezunlara yönelik rehberlik, danışmanlık, profesyonel ve akademik iş hayatına dair gerçekleştirdiği alanında uzman kişilerce ve sektör liderleriyle birlikte düzenlediği etkinliklerle başarılı bir kariyer planlaması sunmaktadır.  Alanında donanımlı, ekip ve liderlik vasfı gelişmiş mezunlar vermek öncelikli hedefimiz arasında yer almaktadır.

Bireyleri Topluma Kazandıran Faaliyetlere Katılım

Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi altında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde bireylerin topluma kazandırılması önemli rol oynamaktadır. Ortaya konan sosyal sorumluluk projeleri  okullar, belediyeler ve kültür merkezleriyle birlikte gerçekleştirilmektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrencilerimiz, toplum bilinci gelişmiş farkındalık sahibi bireyler olarak mezun olmaktadır.

Merkezi Yerleşkeler Ve Kolay Ulaşım

İstanbul’un dört ayrı önemli noktasında öğrencilerin kolay ve rahat bir şekilde eğitimlerine devam edebilecekleri  Kartal, Pendik Şeyhli, Nişantaşı ve Pera’da  bulunan merkezi yerleşkelerimiz metro, metrobüs ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı ile kolay ulaşım noktalarında yer almaktadır.

Yeni Kampüs

Üniversitemizin ana kampüsünün 7500m2’lik alanda temeli atılarak, inşaatına başlanmıştır. 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim yılından itibaren kademeli taşınma işlemi yapılacaktır.

Sesini Radyoyla Duyuran Gençler

Yayın hayatına başlayan ve Türkiye’nin ilk kurumsal radyosu olma özelliğini taşıyan Radyo Gedik, alanında başarılarıyla tanınan konukları ağırlamaktadır. İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencileri konuk oldukları ya da yönettikleri radyo programlarıyla seslerini, düşüncelerini ve de fikirlerini frekanslar aracılığıyla duyurmaktadır. radyogedik.com.tr

Nitelikli Sanat Faaliyetleri

Gedik Sanat etkinlikleri kapsamında yıl boyunca düzenlenen konserlerle öğrenciler sanatın farklı dallarını keşfederek sanatsal ve kültürel faaliyetlerin bir arada olduğu bir ortamda öğrenimlerini devam ettirmektedir. Ayrıca Gedik Sanat  bünyesinde çalışmalarını sürdüren  Üniversitemizin  çok sesli korosunda yer alan öğrencilerimiz de kendi yeteneklerini keşfetme imkanına sahip olmaktadır. gediksanat.com