LGS merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı yapılacak LGS merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı yapılacak

Çevre konusunda hassasiyet gösteren Özel Necip Fazıl Koleji öğrencileri daha önce de birçok projeye imza atmış, bu çalışmalarına bir yenisi daha ekleyerek sıfır atık sosyal öğrenme çalışmasında 1 aylık yüz yüze telafi eğitiminde, öğrencilerin pet şişede içtikleri suları geri dönüşüm kutusunda biriktirip, biriktirdiği bu şişeleri öğrencilerin okuldaki sosyal alanı olan koridorlara rast gele dağıtarak gün boyunca öğrencilere, insanların yaşam alanlarına rastgele attığı atıkların yaşamı nasıl zorlaştırdığını sosyal öğrenme yoluyla farkına vardılar.

Özel Necip Fazıl Koleji yöneticileri yapmış oldukları etkinliğe Tema Vakfı Kahramanmaraş il başkanı sayın Abdurrahman Akbolat bey’i de davet etti. Abdurrahman Bey katıldığı programda öğrencilere atıkların doğaya olan zararları hakkında geniş bilgi verdi.

Akbolat; ‘’ Tema Vakfı ve Necip Fazıl Koleji işbirliği ile yaptığımız 2020-2021 eğitim öğretim döneminde sıfır Atık Eğitim programı dahilinde okulumuz öğrencileri dışarıda topladıkları pet şişeleri geri dönüşüme göndermesi kapaklarını da tekerlekli sandalye olarak değerlendirmesi adına yaptıkları çalışmaları burada görmekteyiz. Bu çalışmayı ilimizde ülkemizde plastiğin ne kadar tehlikeli olduğunu tüm insanlara bu vesile ile duyurmak istiyoruz. Çalışmalarından dolayı okul müdürü Cevdet Bey’e, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.’’ dedi.

Okul müdürü Cevdet Alperen ise; ‘’ sıfır atık ile ilgili öğrencilerimizin yapmış olduğu bu ve buna benzer çalışmalar bizleri mutlu ediyor. sıfır atık eğitim çalışmalarına katkı veren mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.’’ dedi

Editör: TE Bilişim