2018 Yılı için kişi başı aile yıllık geliri 11.600 TL altında olan öğrenciler başvuru yapabilecekler. Örneğin, 5 kişilik bir ailenin geliri 11.600 X 5 = 58.000 TL.nin altında ise başvuru yapabilecek.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları 12 Mart tarihi itibari ile başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. Adayların sınav başvurularını 5 Nisan tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili merak edilenlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Başvurular nasıl yapılacak;

a. Başvuru iş ve işlemleri meb.gov.tr, odsgm.meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

b. Başvurular 12 Mart-05 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

c. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır.

 ç. Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.