Paraguay Devlet Mahkemesi, ülkeye sahte pasaporla giriş yapmaya çalıştıkları gerekçesiyle eski Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira (Ronaldinho) ve kardeşi Roberto de Assis Moreira’nın tutuklanmasına karar verdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 3 anlaşma imzalandı Türkiye ile Azerbaycan arasında 3 anlaşma imzalandı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Başsavcılık şahısların tutuklanması için talimat vermiştir. Oyuncu Ronaldinho, sahte içerikli bir kamu belgesi kullanmakla suçlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Cuma günü gözaltına alınan Ronaldinho ve kardeşi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak Paraguay’da savcılığın harekete geçmesiyle yeniden ifadeleri alınan iki isim çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Olayın yaşandığı gün soruşturmayla ilgilenen savcı Federico Delfino, iki kardeşin suçu fark etmeden işlemesi sebebiyle tutuklama yoluna gitmeden mahkemeden farklı bir şekilde cezalandırılma talep etmişti.

TEKRAR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Ancak yargıç Mirko Valinotti, aksi bir karar alarak bir sonraki mahkeme sürecine kadar ikilinin tutukluluğuna karar verdi. Ronaldinho ve kardeşi, kısa süre içerisinde tekrar hakim karşısına çıkacak. İkilinin soruşturma sürecinde tutukluluklarının devam etmesi veya serbest bırakılması yönünde karar verilecek.

PASAPORTLARIN BAŞKA KİŞİLERE AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Brezilya vatandaşları Paraguay’ı ziyaret ederken, iki ülkenin de MERCOSUR bloğunda olması sebebiyle, pasaporta ihtiyaç duymuyor. Ronaldinho ve kardeşinin Sao Paulo’dan çıkış yaparken Brezilya pasaportu kullandığı fakat Paraguay’a giriş yaptıkları sırada Paraguay pasaportuna geçiş yaptıkları ortaya çıktı. Ronaldinho ve kardeşinin Paraguay devletine ait pasaportlarının başka kişilere ait olduğu düşünülüyor.

Editör: TE Bilişim