Faysal, "Hindistan'daki büyükelçimizi istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdık. Kendisi bu sabah Yeni Delhi'den ayrıldı." ifadesini kullandı. Pakistan ve Hindistan arasında gerilim 14 Şubat'ta Keşmir'de yaşanan saldırıyla yeniden tırmanmıştı. 

Hindistan kontrolündeki Keşmir'de düzenlenen saldırıda 44 Hint askeri ölmüş, Hindistan saldırganların Pakistan tarafından desteklendiğini iddia etmişti. Pakistan ise bu iddiaları reddetmiş ve saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde yaşanan ve 'son 30 yılın en kanlı saldırısı' olarak kayıtlara geçen saldırının ardından bölgede bitmeyen bir egemenlik krizi yaşayan Hindistan ile Pakistan arasında yeni bir gerginliğin fitilini ateşledi.

Pakistan'ı militanlara yataklık yapmakla suçlayan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 'bedelini ağır ödeteceklerini' söyledi.Saldırıyı ‘korkakça ve alçakça' olarak niteleyen Başbakan Modi, Ceyş-i Muhammed Lideri Masood Azhar'a Pakistan tarafından tam bir özgürlük tanındığını ve bu şekilde ülkenin kontrolü altındaki bölgelerde terör altyapısını genişleten örgütün Hindistan'da ya da dünyanın başka bir noktasında fütursuzca saldırı gerçekleştirebildiğini söyledi.

Saldırı üstüne kabinesi olağanüstü toplayan Modi, "Terörist gruplara ve liderlerine, büyük bir hata yaptıklarını söylemek istiyorum. Bedelini ağır ödeyecekler" dedi.

Maliye Bakanı Arun Jaitley ise Pakistan'ın saldırıda doğrudan payı olduğuna dair 'su götürmez kanıt' bulunduğunu belirterek, ülkenin uluslararası toplum tarafından izole edilmesi için tüm adımların atılacağını söyledi.Saldırıyı kınayan Hintli protestocular Pakistan Başbakanı İmran Han'ın fotoğraflarını yaktı.

Bu arada Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley, saldırıya yanıt olarak 1996'da Pakistan'a ticari ayrıcalıklar sağlamak üzere verilen 'en gözde ülke' statüsünü de kaldırdıklarını belirtti.