Paşinyan ise ilk açıklamasında "Ülkede darbe girişimi var. Sokağa çıkın" ifadelerine yer verip Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Azerbaycan'ın Ermenistan tarafından işgal ettiği topraklarını geri almak için başlattığı operasyon kısa sürede Azerilerin zaferiyle sonuçlandı. Karabağ'da büyük bir hezimet yaşayan Ermenistan ise imzaladığı anlaşma sonrası protestolara ev sahipliği yaptı.

YENİLGİ SONRASI ÜLKE KARIŞTI

Ordu ve halkın bir bölümü, yenilginin faturasını Başbakan Paşinyan'a kesti. Hükümet binasını basarak tepkilerini gösteren Ermenilerin çoğunluğu, ülkede aylardır devam eden istifa eylemlerinde gözaltına alındı. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmasına rağmen her fırsatta görevini bırakmayacağını söyledi. Son olarak bugün ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Paşinyan hükümetinin istifasını istedi.

Ermenistan ordusundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı ve hükümeti Ermeni halkı için bu kritik durumda artık yeterli kararlar alamayacaktır. Ordu, uzun bir süre, Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan saldırılara, sabırla tahammül etti, ancak her şeyin bir sınırı var. Silahlı Kuvvetleri, halkıyla düşmana karşı savaşmak için görevini onurla yerine getirmiştir. Mevcut yetkililerin verimsiz yönetimi dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi."

"SOKAĞA ÇIKIN"

Paşinyan ise ordunun istifa talebinden sonra ilk açıklamasında, "Genelkurmay Başkanı tarafından yapılan açıklama darbe girişimidir. Tüm destekçilerimizi Cumhuriyet Meydanı'na davet ediyorum, canlı yayında halka sesleneceğim" diyerek destekçilerini sokağa çağırdı. Bu açıklamanın ardından Paşinyan, Ermenistan Genelkurmay Başkanı'nı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını açıkladı.