Irak'ın Erbil kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomatların içinde bulunduğu Huqqabaz adlı restorana, 14.30 sularında saldırı gerçekleştirildi. Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Ölen diğer 2 kişinin Irak vatandaşı olduğu bildiriliyor.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, susturuculu silahların kullanıldığı saldırı, diplomatlardan ikisi masada otururken gerçekleştirildi.

Bölgeyi kontrol eden Barzani'nin yayın organı Rudaw, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ın ise sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı sırasında olay yerinde olmadığını aktardı.

Terör saldırısını PKK'nın gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Saldırganlar ise henüz yakalanamadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz."

Olay yerinden ilk görüntüler;