Turistler başkent Lizbon ve Portekiz adalarından kaçmaya çalışıyor. Almanya’dan Portekiz’e uçuş yasağı geldi. Başbakan Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, olağanüstü AB zirvesinde buluşuyor. İngilizler'e kapılar kapatılıyor.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği, İngiliz tatilciler için AB sınırlarını kapatmaya hazırlanıyor. Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile “acil toplantı” istedi. Gerekçe ise, coronanın delta varyantının turistik bölgelerde patlama yapmış olması.

“Turist katili” olarak adlandırılan yeni mutasyon, çok daha hızlı yayılıyor ve turistler aracılığıyla bütün Avrupa'ya ve dünyaya yayılıyor. Bu nedenle Portekiz yeniden “yüksek risk bölgesi” ilan edilecek.

Alman turistler dünden itibaren Portekiz'den ilk bulduğu araçla dönmeye başladı. Uçaklarda bu talebi karşılayacak yer bulunmazken tren ve diğer toplu taşıma araçları için binlerce kişi sırada.

AŞILI DA OLSA KARANTİNA ŞART

Portekiz'den dönenler, aşılı da olsa, negatif test sonucu da olsa 14 gün karantinada kalacak. İngiltere'de 7 günlük bulaşma değeri 150'nin üzerine çıktı. Almanya Başbakanı Merkel de bu sayılar üzerine acil toplantı talep etti ve “İngiltere'den dönen herkes için test ve karantina zorunluluğunun yeniden getirilmesini” istedi.

Aliyev'in ilk resmi ziyareti Türkiye'ye Aliyev'in ilk resmi ziyareti Türkiye'ye

Dönüşte 5 gün karantinada kalınacak, test yaptırılacak ve gerekirse 5 gün daha karantina uzayacak. Aşılama aşamasında Avrupa'nın bir de delta varyasyonuna maruz kalmaması için önlemler artırılacak.

AB, ORTAK KURALLAR İSTİYOR

Merkel, turistlere tam karantina ve “AB çapında ortak kurallar” isterken turizm ülkeleri İspanya, Yunanistan, İtalya buna karşı çıkıyor. Bu sorun, Macron ile ikili görüşmede çözülmeye çalışılacak.

Almanya'da ise, eyalet başbakanları yeni tatil kurallarını belirlemek için yeniden bir araya gelecek. Maske, mesafe ve karantina kurallarının sertleştirilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim