Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün sürecek NATO Zirvesi için Brüksel'de. Zirve başlamadan önce devlet ve hükümet başkanları aile fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump aile fotoğrafının çekileceği alana beraber ve sohbet ederek yürüdüler. 

İki lider uzun süre sohbet ederken, aile fotoğrafının ardından resmi törene geçildi.

Törende açılış konuşmasını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gerçekleştirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in selamlama konuşmasının ardından aralarında Atak helikopterlerinin de bulunduğu helikopterler, NATO’ya bağlı ülkelerin bayrakları ve askerlerinin bulunduğu tören alanı üzerinden 13 müttefik ülkeye ait 20 helikopter ile birlikte geçiş yaptı. Türkiye'den iki "T129" Atak helikopteri ilk kez uluslararası bir zirvede uçmuş oldu. Gösteride Türkiye’nin dışında ABD, Belçika, Fransa, Almanya, Danimarka, Macaristan, İtalya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Çekya'dan toplam 20 helikopter yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zirve sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Erdoğan'a Brüksel ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

Erdoğan'ın protokol grubunda ayrıca , Belçika Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü Büyükelçi Françoise Goustin, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Tacan İldem, Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen de bulunuyor.

Editör: TE Bilişim