Tarihi konakları bir bir restore eden Dulkadiroğlu Belediyesi, Divanlı Mahallesi’nde bulunan bir konağın daha restorasyon işlemini tamamladı. 

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracak çok önemli çalışmalara imza atan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle konak restorasyonu konusunda özel çalışmalara imza atan Başkan Okay, restorasyonunu tamamladığı konakları da kültürel faaliyetler için hizmete sundu.

Bu kapsamda ilk olarak Mutfak Müzesi’ni hizmete sunan Başkan Okay, ardından Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Üdürgücü Konağını ziyarete açtı. Bu konakların ardından Divanlı Mahallesinde bulunan bir konağı daha restore eden Başkan Okay, burayı da Maraş Araştırmalar Konağı olarak düzenleyeceklerini ve ziyarete sunacaklarını aktardı.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan konakta incelemelerde bulunan Başkan Okay, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi : “Dulkadiroğlu ilçemizin eski mahallerinin bulunduğu bölgelerde tescilli binaların restorasyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak hizmete başladığımız ilk günlerde belediyemize kazandırdığımız 4 konağı restore ederek hizmete sunduk. Bu dördüncü konağı da Maraş Araştırmalar Merkezi olarak restore ettik. Bu konağımız Kahramanmaraş’ın tarihini ve kültürünü barındıran materyallerle dolu olacak. Tarihi Divanlı Camimizin yanında bulunan konağımız tipik bir Kahramanmaraş ev yapısına sahip. Yine bu konağımız Bahtiyar Yokuşu Tarihi Sokak İyileştirme projemize de dahil bir konaktır. Şehrimizle ilgi ne kadar bilgi ve belge varsa burada muhafaza edeceğiz. Bu kapsamda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmekteler. Cumhurbaşkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri arşivinden de faydalanacağız. Osmanlı arşivi ve farklı kütüphanelerden kaynak sağlayacağız.”

Tarihi konakların yoğun olduğu Divanlı mahallesi sakinleri de uzun zamandır bu çalışmaları beklediklerini belirterek Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür etti. 

 

Editör: TE Bilişim