Satıcı, mesajında gazetecilerin demokrasinin sağlıklı işlemesinde önemli rol üstlendiklerine vurgu yaptı. Basın emekçilerinin, zor koşular altında toplumsal bilinci artırmak adına önemli görevler üstelendiğine işaret etti.

Gazetecilerin, kamuoyunun haber alma hakkı için görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde bütün olumsuzluklara rağmen sürdürdüğünü ifade eden Satıcı; “Kahramanmaraş’ta görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.” dedi.

Satıcı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Toplumu aydınlatmak için imkânsızlıklar içinde çalışan basın mensuplarının büyük özveri göstermelerine rağmen, çoğu zaman engellemelerle karşılaştığını ifade etmek isteriz. Basın çalışanlarının kamusal görevlerini icara ederlerken karşılaştıkları tüm sorunların, engellerin kaldırılmasını beklemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Atatürk'ün 'Basın bir milletin müşterek sesidir' ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha içtenlikle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum."