Basın toplantısında, konuşmalarına kendini tanıtarak başlayan Kimyager Ejder Kaygusuz, daha sonra seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler verdi.

1965 doğumlu olduğunu belirten Kaygusuz , “Dokuz kardeşiz. Evliyim. Eşim öğretmendir. Bir kız babasıyım. Köyümdeki ilkokuldan sonra Gazi ortaokulu ve Kahramanmaraş Lisesi mezunuyum. 1990 yılında İnönü üniversitesi fen edebiyat Fakültesi Kimya bölümünü bitirdim. Kimyagerim. İş hayatıma kamuda öğretmen olarak başladım.6 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevinden sonra Çevre bakanlığında Çevre denetçisi olarak çalıştım. Şimdide 2010 yılından bu yana Kahramanmaraş büyükşehir belediyesinde çalışıyorum. Kahramanmaraş Belediyesinde 3 yıl işletme ve İştirakler Müdürlüğü görevi yaptım. Halen KASKI Genel Müdürlüğünde Kimyager olarak çalışmaktayım” dedi

“HAYALLER KURAN PROJELER ÜRETEN BİRİSİYİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan adaylar istiyoruz sözünün kendisini heyecanlandırdığını belirten Kaygusuz, “Belediye Başkanı aday adayı olmamdaki en önemli etken Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı olmuştur. Yaşadığım şehirle ilgili ve Türkiye’nin genel idaresi ile ilgili her daim hayaller kurmuş ve projeler üreten biriyim. Dulkadiroğlu ilçesine Belediye Başkanı olup ülkemin ve şehrimin kalkınmasına fayda sağlayacağım” ifadelerini kullandı.

Kaygusuz, Konuşmasına Dulkadiroğlu’na yapacağı projeler hakkında bilgiler vererek devam etti.

TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İlçe sınırları içerisinde, istimlak etmeye çok uygun yaklaşık 3.000 dönüm bir arazi üzerinde tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurmak istediğini söyleyen Kaygusuz,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret ve Sanayii Odası ve Ziraat Odası gibi paydaşlarla yola çıkarak kuracağımız OSB katma değeri çok yüksek tarımsal faaliyetler için kullanılacaktır. 3.000 dönüm arazi yaklaşık 1000 - 3.000 - 5.000 metrekare şeklinde parsellenerek katma değeri yüksek ürün yetiştirmek isteyen ailelere tahsis edilecektir” açıklamalarında bulundu.

ENDÜSTRİYEL ATIK SU ARITMA TESİSİ BİRLİĞİ KURULACAK

Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi şehrin alt kotların kotlarından bir yere kurulacağını belirten Kaygusuz Karaçay ve Erkenez çayı boyunca yağmur ve evsel atık sulardan endüstriyel atık sular merkezi arıtma tesisinde an deşarj edilecektir. İlçemizde hiçbir Sanayi kuruluşu Arıtma Tesisi yapma zorunluluğundan kurtulacaktır. Her gün haber sütunlarına konu olan Aksu ve Erkenez çaylarının rengarenk akışına son vereceğiz. Arıtma Tesisi yatırımı için AB çevre fonlarından faydalanılacaktır” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İlçemizde parsel bazında kentsel dönüşüm yerine ada bazında kentsel dönüşümü destekleyeceğim diyen Kaygusuz, “Böylece bu şehrin daha planlı bir şekilde dönüşümü ve gelişimini sağlayacağız. Yatay mimarı önemsenecek 5 yıl içerisinde yüzde 20 dönüşüm hedeflenecektir. Eski sanayi bölgemizin derhal istimlak sağlanacak mevcut alan, Kent Meydanı olarak düzenlenecektir” dedi

KIRSAL MAHALLE PROJESİ

Kırsal mahalleler için ayrı bir birim oluşturulacağını belirten Kaygusuz, “Sık sık ihtiyaç duyulan iş makinaları sayıları artırılacak, mahalle muhtarlarımızın istekte bulunması durumunda en kısa zamanda hizmetin verilmesi amaçlanacaktır. Yine kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık faaliyetleri desteklenecektir” ifadelerine yer verdi.

Anne ve Çocuk Kampüsü Projesi

Şehrimizde anne ve çocukların rahat bir şekilde geçireceği yaklaşık 20.000 metrekare bir oluşturacağız diyen Kaygusuz, şu ifadeleri kullanarak sözlerine son verdi: “Mevcut alanı Kentsel dönüşüm faaliyetleri neticesinde elde edeceğiz. Bu alanda çocukların her türlü oyun alanları, annelerin rahat edeceği park, kafeterya, mescit, sportif alan gibi faaliyetler olacaktır.”

Editör: TE Bilişim