Koronavirüs ile mücadele kapsamında evde kalan güreşçilere yönelik başlatılan proje kapsamında peşrev çekme yarışması düzenleniyor. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verileceği bildirildi.

Ata sporu güreşe gönül veren pehlivanlara yönelik başlatılan yarışmadan bahseden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, dereceye giren ilk üçe ödül verileceğini söyledi.

Dulkadiroğlu’na Oto Galericiler Sitesi Yapılacak Dulkadiroğlu’na Oto Galericiler Sitesi Yapılacak

Başkan Okay, yarış ile ilgili şunları aktardı: “Malumunuz koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması sonucunda insanlarımız büyük bir çoğunluğu evlerinde kalarak dışarı çıkmadılar. Bundan dolayı evde kalan vatandaşlarımıza minnet duygularımızı sunmak istiyorum. Bu kapsamda Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla bir çalışma başlattık. En güzel Güreş Peşrevi çekme yarışması düzenledik. Bu yarışmaya evlerinde olan ve güreş yapmış herkes katılabilir. Evlerinin balkonlarında ve bahçelerinde en güzel Peşrevi çeken ilk üç kişiye ödüllerimiz olacaktır. Bu bir farkındalık çalışmasıdır. Bu çalışmada jürilerimiz ve organizasyon kurulumuz mevcuttur. Burada güzel olan, jürimiz 13 kişiden oluşmakta ve bunların 9’u dünya ve Kırkpınar şampiyonu olmasıdır. Mesela jüride, Mahmut Demir, Ahmet Taşçı, Recep Kara, Harun Doğan, Şahin Hopur, Metin Şenel, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Halil Hopur gibi isimler vardır ki bu isimler güreş camiasında tanınmış ve hatırı sayılmış kişilerdir. Bu şampiyonlarımıza da bu etkinlikte bize destek verdikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güreşçilerimizden peşrev görüntülerini bekliyorum. Bu görüntüleri 0539 796 97 72 numaralı whatsapp hattına göndermelerini rica ediyorum.”

Editör: TE Bilişim