31 Mart Yerel Seçimlerinin yaklaşmasının ardından siyasi partilerde bir yandan adaylarını açıklarken bir yandan da ittifak görüşmeleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli görüşmesinde, 6 il ve ilçeler ayrıca kampanya söylemi değerlendirileceği belirtilmişti. MHP’nin elinde bulunan Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye ile CHP’nin elinde bulunan Aydın ve Muğla illerinde yapılacak ittifak çerçevesi ele alındığı, AK Parti’nin MHP’nin elinde bulunan ve adayını da açıkladığı Adana ili konusunda ısrarını sürdürdüğü kaydediliyor.

AK Parti’nin bu çerçevede Osmaniye, Mersin ve Manisa illerinde MHP’nin adayına destek verebileceği ifade edilirken, CHP’nin elinde bulunan Muğla’nın MHP’ye bırakılabileceği konuşuluyor. MHP tarafının ise bu ilden ziyade Adana’da ısrarcı olduğu kaydediliyor. Analizler yapılırken sadece seçim sonuçları değil, illerden gelen görüşler de alınıyor.

İller düzeyinde kurmayların çalışmalarını büyük oranda tamamladığı ifade edilirken ilçeler düzeyinde ise sürdüğü ve bu nedenle olası Erdoğan-Bahçeli zirvesinin Çarşamba'ya belirtildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilçeler üzerinde de çalışmalar yapılırken MHP’nin gücünü koruduğu ilçelerde AK Parti’nin aday çıkarmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak AK Parti kurmayları, özellikle İstanbul’da 39 ilçeden 25’ini AK Parti’nin elinde bulundurduğuna dikkat çekerek bu ilçelerde MHP’ye bırakılmasının söz konusu olmadığına dikkat çekiyor. AK Parti cephesinde CHP’nin elinde bazı ilçelerde MHP’nin desteklenebileceği görüşü savunuluyor. 

AK Parti Kahramanmaraş'ta ise Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. AK Partinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör oldu. Güngör'ün isminin açıklanmasının ardından MHP'nin de Kahramanmaraş'ta Büyükşehir için bir aday açıklaması bekleniyor ve MHP Büyükşehir için aday adayı başvuruları da alıyor. İlçelerde ise henüz adayların belli olmamasından dolayı ortalıkta iddialar dolaşmaya başladı. Dulkadiroğlu ilçesi için AK Parti ile MHP'nin bir ittifak yapacağı konuşuluyordu. MHP'nin Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mustafa Akpınar sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ittifakın olmadığını söyledi.

Akpınar yaptığı açıklamada, ''Cumhur İttifakı kapsamında 30 Büyükşehir çerçevesinde Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey arasında görüşmeler yapılmaktadır. Bu manada İlimiz genelinde Dulkadiroğlu'nda bir ittifak olacak söylentileri dolaşmaktadır. MHP Genel Merkezinden tarafımıza yansıyan böyle bir durum yoktur. MHP'de Aday Adaylık Başvuruları devam etmektedir. MHP Genel Merkezinde böyle bir durum söz konusu olduğunda Kamuoyuna mutlaka bilgi verilecektir.Dulkadiroğlu ilçemizde ki partililerimizin yapılacak açıklamayı beklemesi doğru olandır. Biz teşkilat olarak seçimlere en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kendi Adayımızla seçime girecek gibi çalışma yapıyoruz. Genel Merkezimizin kararı hangi noktada olursa buna uyarak seçim kampanyamızı yürüteceğiz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur'' ifadelerine yer verdi.