Başkan Okay, bu kapsamda Türkiye Oryantiring 2. Kademe 14 yaş altı şampiyonanın Kahramanmaraş’ta yapıldığını hatırlattı.

 Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarma adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Geride kalan hizmet süresi boyunca bu potansiyeli göz önünde bulundurarak hizmetler ürettiklerini kaydeden Başkan Okay, turizimin alt yapısı olması nedeniyle konaklar restore ettiklerini hatırlattı.

Bu alt yapının öneminin geçtiğimiz hafta yapılan Türkiye Oryantiring 2. Kademe yarışlarında ortaya çıktığını aktaran Başkan Okay, bin 500 sporcunun tarihi sokakları karış karış gezdiğini söyledi. Ayrıca sporcuların yanı sıra ailelerinde turnuva için Kahramanmaraş’a geldiğini belirten Başkan Okay, toplamda şehre geçen hafta sonu yaklaşık 2 bin 100 kişinin giriş yaptığını söyledi.
Şehre 2 adet müze kazandırdıklarını aktaran Başkan Okay, yabancı misafirlerin bu müzeleri görmeden gitmediğini hatırlattı.

Kahramanmaraş’a 26 ilden gelen misafirleri en güzel şekilde ağırladıklarını söyleyen Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü : “Cuma, Cumartesi ve Pazar günü ilimizde bütün oteller yüzde yüz doldu. Kapalı çarşı esnaflarımız pazar günüde dükkanlarını açtılar. Dulkadiroğlu belediyesi olarak gelen misafirlerimize Maraş' a özgü çorba ikramında bulunduk. Esnaflardan aldığımız dönüş ise 2 gün boyunca ticaret güzel bir şekilde yapıldığıydı bu da bizi mutlu etti amaç ve maksadımız sporun yanında ilimizi tanıtmak ve ticaretin gelişmesiydi, bunu da başardığımız için çok mutluyum. Ben göreve geldiğim 5 yıl boyunca Turizm ve Ticaretin gelişmesi için  çalışma yaptım. Ana sponsor olarak emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim