Tarihi ve Kültürel değerlerini kullanarak turizm pastasından önemli bir pay almayı hedefleyen Kahramanmaraş’ta sportif turizm için de önemli çalışmalara imza atıldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye Oryantiring Şampiyonasının yapıldığı Kahramanmaraş’ta bu yıl Uluslararası Şalvar Güreş Şampiyonası da düzenlendi. 12 Şubat etkinlikleri kapsamında 3. Kademe Oryantiring şampiyonasının da yapıldığı Kahramanmaraş’ta esnaf ve vatandaşlar da durumdan memnun.

Dulkadiroğlu’na Oto Galericiler Sitesi Yapılacak Dulkadiroğlu’na Oto Galericiler Sitesi Yapılacak

Oryantiring yarışmalarının Kahramanmaraş ekonomisine yaptığı katkılar ile ilgili konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, şunları söyledi: “Oryantiring, harita ve pusulayla zamana karşı kayakla, bisikletle, tekerlekli sandalye ve koşarak yapılan insanın kavramsal, fiziksel, sosyal ve bireysel gelişimini arttıran 7’den 77’ye bütün kitlelerin açık ve kapalı alanlarda rahatlıkla yapabilecekleri bir spor branşıdır. Yapılan araştırmalar da göstermektedir ki normal turistin yaklaşık 700 dolar harcama yaptığı ortamda, Oryantiring gibi doğa sporları yapan kişilerin ise yaklaşık 1400 dolar harcama yaptığı tespit edilmiştir. Kahramanmaraş ilimizde gerçekleştirdiğimiz 3. Kademe Oryantiring Yarışmamız ilimizin tanınırlığını arttıracağı gibi ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü borç biliriz.”

SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ

Ulusal ve Uluslararası sportif faaliyetlere verdiği destekle adından söz ettiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ta yapılan şampiyonalara katkı sağladıklarının altını çizdi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Okay, şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak şehrimizde yapılması planlanan her türlü spor branşına destek olduk. Burada öncelikli amacımız şehrimizin bu noktada üzerine düşen payı alması ve sporcuların daha iyi şartlarda faaliyet yapabilmesidir. Bundan sonraki süreçte de şehrimizde yapılması planlanan ulusal ve uluslararası şampiyonalara destek olmaya devam edeceğiz.”

SPORTİF TURİZMİN ÖNÜ AÇILDI

Gerçekleştirilen sportif faaliyetlerin Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkı sağladığını aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Destek olduğumuz sportif faaliyetlerin Kahramanmaraş’ımıza büyük katkı sağladığının altını çizmek istiyorum. Özellikle ekonomik konularda esnafımıza ve vatandaşlarımıza büyük katkı sağlamaktadır. Geçtiğimiz yıl yapılan oryantring sporuna destek olduk ve 2 bin sporcu Kahramanmaraş’a geldiler. Bu 2 bin sporcu yakınlarıyla birlikte geldiler. Bu rakam daha da artarak şehrimizdeki tüm otelleri o hafta doldurdular. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bu sporcular Kahramanmaraş’ın kültürel değerlerini tanıdılar ve buradan hatıralar aldılar. Bu durum ekonomimize çok büyük katkı sağladı. Bu hafta sonu da Milli Mücadelemizin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında yine 2 bin sporcu Kahramanmaraş’a geldi. Bu sporcuların yine şehrimize büyük katkısı oldu. İnşallah bu gibi sportif faaliyetler artar ve Kahramanmaraş’ımız sportif turizmde de ön plana çıkar.”

Editör: TE Bilişim