Başkan Okay, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Kılağlı, Kabasakal arasında yapımı devam eden gurup yolunu inceledi. Geçtiğimiz yıl 1.5 kilometresi hizmete açılan yolu havadan dron ile de inceleyen Belediye Başkanı Necati Okay, bölgenin yol sorunun ortadan kalkması adına yaptıkları çalışmaları aktardı.

Büyükşehir Belediyesi ile bölgede koordineli olarak çalıştıklarını aktaran Başkan Okay, incelemeler sonrasında yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “Bertiz bölgesinde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık bir buçuk kilometre yolu ve 15-16 virajı bertaraf ederek ulaşıma açmıştık. Bu çalışmayı devam ettirerek yolun kalan kısmının yapımı için de çalışma başlattık. Bertiz bölgemizin bu yolu şehirlerarası yol standardına ulaşmış durumdadır. Bertiz vadisinde bulunan tüm mahallelerin ulaşım yolu olan bu sırt yolunun tamamlanmasıyla bölgenin en önemli eksiğinin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ben bu çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BERTİZ BÖLGESİ HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞTU

Büyükşehir yasasıyla birlikte kırsal bölgelerin hak ettiği hizmete daha kolay ulaştığını dile getiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ın en önemli sorunu olan yol problemi Ak Parti iktidarıyla birlikte çözüme kavuştu. Yerel yönetimler çalışmalarını bir adım daha ileriye götürerek köyden mahalleye dönüşen mahallelerin de yol standardını yükseltti. Bugün grup yolu olarak hizmet veren Bertiz bölgemizdeki bu yolu inceliyoruz. Uzun zamandır yol sorunu yaşayan bu bölgelerimiz Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nin çalışmalarıyla bu sorunları çözüme kavuştu. Ben bu çalışmaların artarak devam edeceğini biliyorum. Bölgemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bundan sonra seyahatlerinde yüksek standartta yolculuk yapacaklar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’da yapılan bu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avşaroğlu, seçim sürecinde taahhüt edilen tüm hizmetlerin bir bir yerine getirildiğini de hatırlattı.