Kahramanmaraş’tan gazeteci dostları ile birlikte Çağlayancerit ilçesine giden Sultan Ünal: “Çağlayancerit benim sevdam: “Kahramanmaraş’ta yaşasam da ben hiçbir zaman Çağlayancerit’ten kopmadım. Evet, işim orda ancak hayatım buradaydı. Hafta sonlarında, düğünlerde, bayramlarda, cenazelerde mümkün olduğu kadar Çağlayancerit halkının yanında olmaya çalıştım. Çünkü Çağlayancerit benim için bir sevda. Bir sağlık kurumunda çalışıyor olmam hasebiyle Çağlayancerit’ten sağlık problemleri olan ya da yardımcı olabileceğim farklı bir sıkıntısı olan hemşehrilerim mutlaka beni buluyordu. Benim için Çağlayanceritli olması yetiyordu o kişinin dolayısıyla ben elimden geldiği kadar Çağlayanceritliyim dendiğinde sorunları çözmek adına elimden gelen her türlü gayreti fazlasıyla gösterdim, destek oldum.”

İnandığı davasında azimle yılmadan çalıştığını söyleyen Ünal; “Azimli, inandığı yoldan giden bir tarafım oldu. İnandığım yoldan kimse beni çeviremedi, mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedim.

Bilindiği üzere aynı zamanda Taşeron İşçiler Birliği Derneği Başkanıyım. Taşeron işçilerin özlük hakları ve çalışmaları, kadroya geçirilmeleri konusunda yıllardır verdiğim mücadele de zaten bunun bir kanıtıdır. Kısmen de olsa taşeron işçiler kadroya geçirildi ve biz istediğimizi aldık ve amacımıza ulaştık” dedi.

“Aynı azimle kararlılıkla, görev şahsıma layık görülüp verilirse, Çağlayancerit’i daha yaşanabilir, modern, kalkınmış, örnek bir ilçe yapacağıma ant içiyorum.

Aday adaylığı dostluğu

Aday adaylığı başvurusunda, Sultan Ünal’ı Ailesi başta olmak üzere, akrabaları dostları yalnız bırakmazken, yine Çağlayancerit Belediye Başkan aday adayları Küçük Mehmet Yıldızlı, İsmail Celfin ve Zahit Aydemir de katıldı.

Daha sonra Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki de katılarak aile fotoğraf çektirdiler..Aday adayları bunun bir bayrak yarışı olduğunu, dostlukları zedelemeyeceğini, kim aday gösterilirse hep birlikte çalışılacaklarını ifade ederek, Ünal’a hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim