Başkan Kurt, yaptığı basın açıklaması;

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin 09.10.2018 tarihinde “Ak Partinin mi Muhalefetin mi dediği olacak” başlığıyla yayımlanan haberde; İYİ Parti ve MHP’nin ileri gelenlerinden iki kişinin İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’nin tekrardan aday yapılmaması yönünde pazarlık yapılması için AK Parti İl Başkanı Sayın Ömer Oruç Bilal Debgici’den randevu talebinde bulunduğu iddia edilmiştir.

Haberin içeriğinde; “İyi Parti ve MHP’li bir üst düzey görevlinin bir Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ile temasa geçerek Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’den randevu istedi. İki partinin görevlileri İl Başkanı Debgici’den Kızılseki’nin aday yapılmamasını isteyecek. Bunun karşılığında da aday çıkarmama sözü verecek. Farklı partilerden olan iki görevli Kızılseki’yi aday yaptırmayınca diğer partinin adayına destek verecekler” açıklamaları yer almıştır.

Söz konusu haber asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi Çağlayancerit İlçe Teşkilatının hiçbir ferdi, AK Parti’den hiç kimseyle bu yönde herhangi bir görüşme gerçekleştirmemiş ve hiçbir randevu talebinde bulunmamıştır. Kaldı ki nerede bir ayak oyunu varsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin her ferdi bu oyunun içinde değil, oyunu bozan tarafta yer almıştır.

Biz, sadece Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ve parti teşkilatımızın talimatları doğrultusunda hareket ederiz. Hangi parti, hangi adayı çıkartırsa; o adayın karşısında biz sadece kendi adayımızı destekleriz.

31 Mart 2019 seçimlerinde de Çağlayancerit MHP İlçe Başkanlığı olarak kendi adayımızı çıkaracağız ve üç hilal bayrağımızın dalgalanması için mücadele edeceğiz.

Biz, Milliyetçi Hareket Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanlığı olarak partimizi bu kirli oyunun içinde gösteren bu haberin iyi niyetle yapılmadığına inanıyor; haberi yapan muhabir ve yayımlayan gazete ile ilgili konuyla ilgili hukuki sürecin başlatılacağını vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur!

Milliyetçi Hareket Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanı Ahmet Kurt