Olay Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde meydana geldi. Suçsuz yere 40 ay hapis yatan Mustafa Berker'in anlattığına göre, Amca kızı Dilek Berker'in 2008 yılında bir rahatsızlığı sonrasında Çağlayancerit Sağlık Ocağına gitmesi ile 14 yaşındaki Dilek'in hamile olduğu öğreniliyor. Yaşının küçük olması nedeni ile devlet kurumları harekete geçerek çocuk yaştaki kızın istismarı nedeni ile kamu davası açılıyor. 14 Yaşındaki Dilek, kendisine sorulan sorular üzerine amcaoğlu Mustafa'nın kendisini hamile bıraktığını söylüyor. Bunun üzerine polis ekipleri Mustafa Berker'i yakalamak için çalışma başlatıyor. 

O dönem Şanlıurfa'da çalıştığını söyleyen Mustafa Berker, muhtarlıkta ki bir işini halletmek üzere Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi muhtarlığında bulunduğunu ve o ara polislerin kendisini aradığını öğrendiğini söyledi. Buraya kadar konu ile ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını söyleyen Mustafa Berker polislere giderek aradıkları kişinin kendisi olduğunu belirtiyor. Polislerin teyit ettikten sonra Berker'i gözaltına aldı. Berker cezaevine girdikten sonra amcasının ailesinden kendisine bir haber geldiğini söyledi. 

Mustafa Berker, ''Amcamlardan bana haber geldi. Dileğin yaşını büyüterek seni içeriden çıkartacağız. Sen bu kızı al ve evlen. Biz davacı ve şikayetçi olmayacağız dediler. Bende bunun üzerine içeriden çıkmak için kabul ettim'' dedi. 

Amcası ve ailesine inanarak her hangi bir hukuki süreç başlatmayan Berker, kız ile evlenmeyi kabul ettiğini ve içeriden çıktığını belirtiyor. Berker kendinsini kandırıldığını, kızı alırsan davacı şikayetçi olmayacağız diyen amcası ve ailesinin davayı Pazarcık'tan 2009 yılında Kahramanmaraş 2.ağır cezaya aldırdıklarını anlattı. Mustafa Berker amcasının kızı ile herhangi bir ilişkisinin ve yakınlığının olmadığını, kendisine iftira atıldığını söyleyerek, 2.ağır ceza mahkemesi önünde de herhangi bir savunma yapamaması sonucunda 12 yıl 6 ay ceza aldığını, bu kararın yargıtayca onanarak kesinleştiğini söyledi. 

Öte yandan ailesinin avukatlarını değiştirdiğini belirten Berker, Dilek Berker'den olan, doğduktan sonra kısa sürede ölen çocuğun kendisinden olmadığını ve bu durumun ispatlanması için mezarın açılıp DNA testi yapılmasını avukatı aracılığı ile istiyorlar.

Avukat Serpil Yabanoğlu büyük bir hukuki mücadele örneği göstererek yaklaşık dört mahkeme sonrasında mezarın açılıp DNA testi yapılmasını sağlıyor. Yapılan DNA testi sonucunda çocuğun yüzde 99.99 Mustafa Berker'den olmadığı ortaya çıkıyor. Bu sonuç üzerine 40 ay hapis yattıktan sonra içeriden çıkan Mustafa Berker, şimdi kendisini haksız yere yatıran tüm insanlardan davacı ve şikayetçi olacağını belirtti. 

DNA testi sonucunda Mustafa Berker aklanırken, 14 yaşındaki Dilek Berker'i kimin hamile bıraktığı henüz bilinmiyor. Olay ile ilgili davanın duruşmaları devam ediyor. 

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN 

Editör: TE Bilişim