Millet İttifakı cephesinde İYİ Parti’den Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Nazım Engizek, seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağlayancerit’te Millet İttifakının kazanmasıyla milletin iktidara geleceğini ve her Çağlayanceritlinin ilçe yönetiminde söz sahibi olacağını aktaran Engizek, “Tecrübe bizde, gayret bizde, memleket aşkı bizde! Hem millilik hem de yerlilik bizde. Biz, milletin içindeyiz. Biz, milletiz. Çağlayancerit’in yıllardır hasretle beklediği hizmet için kapı aralandı. 31 Mart’ta da millet ile devlet arasındaki o kapıyı kıracağız ve ilçemizi, ivedilikle ihtiyaç duyduğu hizmetlerle kavuşturacağız” dedi.

“MİLLETİN HALİNDEN ANCAK MİLLET ANLAR!”

Milletten kopuk yaşayan hiç kimsenin ve hiçbir iktidarın millete katabileceği bir şeyinin olmadığını kaydeden Başkan Adayı Ahmet Nazım Engizek, şöyle konuştu: “Artık Çağlayanceritli hemşerilerimizin mevcut iktidar ve ortağından hiçbir beklentisi kalmamıştır. 31 Mart, Çağlayanceritlilerin kendi göbek bağını kendisinin keseceği ve tarihe not düşüleceği tarihtir. İnşallah 31 Mart’ta, Çağlayanceritli kardeşlerimiz yüzünü güneşe dönecek ve 1 Nisan’da hem baharı karşılayacak hem de Çağlayancerit’in bağımsızlık zaferini kutlayacağız. Çağlayancerit yıllardır kutuplaştırıldı. Yıllardır, ayrıştırıldı. Çağlayancerit yıllardır ötelendi, örselendi. Söz şimdi Çağlayancerit’te! Söz şimdi millette! Söz şimdi bizde! Sözümüz olsun Çağlayancerit’e: Bundan böyle hiçbir hemşerimizin başını önüne eğdirmeyeceğiz. Biz, Çağlayancerit’i karşılıksız seviyoruz. Var mı ötesi?”

AHMET NAZIM ENGİZEK KİMDİR?

Ahmet Nazım Engizek, 15 Kasım 1953’te Çağlayancerit’te doğdu. İlkokulu Çağlayancerit’te, ortaokulu ve liseyi Kahramanmaraş’ta okudu. Yükseköğrenimini Mersin Eğitim Enstitüsünde tamamladı ve akabinde Kayseri’nin Develi ilçesinde öğretmen olarak göreve başladı. Öğretmenlik hayatına 1981 yılında İstanbul’da devam etti. 01 Haziran 1986’de öğretmenlik görevinden istifa ederek Çağlayancerit’te yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katıldı ve kaybetti. 26 Mart 1989’da yapılan Mahalli ve Yerel Seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Çağlayancerit Belediye Başkanlığına aday oldu ve seçimleri kazandı. 26.03.1994’te yapılan Çağlayancerit Mahalli seçimlerine Doğru Yol Parti’sinden Belediye Başkan adayı oldu; ancak seçimi kazanamadı. 1994 yılında Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak göreve başladı. Bu görevi 5 yıl devam ettirdi. 18.04.1999’da yapılan Mahalli ve Yerel Seçimlerinde yeniden Doğru Yol Partisi’nden Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimleri kazandı. Doğru Yol Partisi’nden son defa 28.03.2004’te yapılan Çağlayancerit Mahalli Seçimler için Belediye Başkan Adayı oldu; ancak seçimi yine kaydetti. Öğretmenlik görevine geri dönen Engizek, 2005 yılında emekli oldu.

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli ve Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı olan Engizek, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı oldu. Haber - Kenan Onaran