AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Cumhur İttifakı’yla Çağlayancerit’te güçlü bir birliktelik kuracaklarını belirten Sarıaltun, ittifakın ilçeye olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Başkan Adayı Sarıaltun, “Büyüklerimizin takdiriyle Cumhur İttifakı’nın Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı gösterildim. Bizim yerimiz, yurdumuz burası. Sonuçta bu toprakların çocuğuyuz. İlçemizin daha çok gelişmeye ihtiyacı var. Bunun için ben Cumhur İttifakı’nın Çağlayancerit için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İki partinin bir araya gelerek oluşturduğu bu ittifakın oluşturacağı rüzgârın Çağlayancerit’e olumlu yönde yansıyacağı kanaatindeyim. Bu gücü biz, Çağlayancerit’te bir birlik oluşturmak için kullanacağız. Çünkü bu iki gücün ilçemize getireceği katma değer yadsınamayacak derecede” dedi.

“ÇAĞLAYANCERİT’E POZİTİF AYRIMCILIK İSTEYECEĞİZ!”

Cumhur İttifakının kenetlenmesiyle ilçeye hizmet noktasında ellerinin güçleneceğini kaydeden Sarıaltun, hizmet talebinde bulunurken pozitif ayrımcılık isteyeceklerini belirtti.

Sarıaltun, “İnşallah halkımız bizi bu göreve getirdiğinde; özellikle hizmet alımlarında pozitif ayrımcılık isteyeceğiz. Çünkü Çağlayancerit, iki partinin bir ilçesi! Bu yönüyle ben Çağlayancerit’in çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Ve bu göreve gelişimin nedenlerinden biri de bu! Bu konuda basınımızdan, kar üstünde helik ile yürüyen insanımıza kadar bu konunun iyi anlaşılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

HANİFİ SARIALTUN KİMDİR?

Hanifi Sarıaltun, 1959 yılında Çağlayancerit’te doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesine yerleşti. Eğitim hayatı devam ederken; Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde teknik personel olarak göreve başladı. Bu kurumda Atölye Amirliği, Teknik işler Şube Müdürlüğü ve Teknik İşler Daire Başkanlığı yaptı. Amerikan Kültür Derneği ve Devlet Lisan Okulu’nda İngilizce eğitimi aldı. Alternatif Enerji Kaynakları bölümünde yüksek lisans yaptı. Çeşitli sivil toplum teşkilatında görev aldı. Uzun yıllar Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunda değişik kademelerde görev aldı. Daire Başkanı olarak 2014 yılında emekli oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Sarıaltun, Çağlayancerit’te ikamet etmekte olup; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Çağlayancerit Belediye Başkan Adayıdır. Haber - Kenan Onaran