İlk başlarda ufak tefek ayrıntıların unutulması ile başlayan bu rahatsızlık, önlem alınmadığı zaman ciddi boyutlara ulaşabilir. Yaygın olarak çocuklarda görülen dikkat dağınıklığı çocuğun dikkatini uzun süre bir yere verememesine ve dolayısıyla derslerinde ve sosyal ilişkilerinde başarısızlığa neden olabilir. Ancak dikkat eksikliği tedavisi olmayan bir durum değildir. Bunun için ilaç tedavisi uygulanabileceği gibi aynı zamanda çocuğun dikkat güçlendirme setleri ile desteklenmesi de sağlanabilir.

Dikkat Dağınıklığı Nedenleri Nelerdir?

Dikkat dağınıklığının en önemli nedeni genetik durumlardır. Anne ve babada dikkat eksikliği söz konusu ise çocuklarında da dikkat ile ilgili sorunlar yaşanması muhtemeldir. Yine doğum esnasında beynin dopamin sistemindeki bazı işlevsel bozukluklar da dikkat eksikliğine neden olabilir. Ancak bu durum ilk başlarda hiperaktivite türündedir. Daha sonra ise dikkat dağınıklığına dönüşebilir. Geçirilen enfeksiyonlar, beyin civarında yer alan tümörler, psikolojik sorunlar ve ilerleyen yaş da dikkat dağınıklığı gibi sorunların yaşanmasına neden olabilir.

Dikkat eksikliği yaşayan çocuklar uzun süren bir iş, ödev ya da görevi yerine getirmekte zorluk çeker. Yine uzun süre düşünülerek yapılması gereken eylemlerden ve bir iş için verilen talimatları dinlemekten aşırı sıkılırlar. Günlük yaşantıda dikkat gerektiren konuları ve eşyaları unuturlar. Dikkat güçlendirme setleri ile bu sorunların üstesinden gelinmesi, anlama, odaklanma ve ayırt etme becerilerinin kazandırılması mümkündür.

Neden Dikkat Güçlendirme Seti Satın Almalısınız?

Dikkat dağınıklığı sorunu yaşayan bireyler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında ilaç ile tedavi de yer alır. Çeşitli faktörlere göre kısa, orta ya da uzun dönem kullanılabilen bu ilaçlar, aynı zamanda hiperaktivite sorununu da ortadan kaldırabilirler. Ancak dikkat eksikliği olan çocukların çeşitli egzersizler ile desteklenmesi gerekir. Dikkat güçlendirme setleri ise bu anlamda oldukça idealdir. 1., 2., 3. ve 4. sınıf için farklılık gösteren bu setler; oyunlar, resimler, testler ve egzersizler ile çocukların başarılı bir eğitim hayatı olmasında etkili olur. Bu anlamda dikkat dağınıklığı sorunu yaşayan çocuğunuz için Başaran Yayınları tarafından farklı seviyeler için uygun dikkat setlerinden satın alabilir, öğrenme güçlüğünün üstesinden gelmesini sağlayabilirsiniz.

Detaylar İçin; https://www.basaranyayinlari.com.tr/blog/icerik/dikkat-eksikligi-neden-olur-nasil-giderilir

Editör: TE Bilişim