Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nın son gününde Aksu Tv’de canlı yayına katıldı.

Başkan Güngör Aksu Tv’de Asilhan Yılmaz’ın sorularını cevaplandırdı.

Kahramanmaraş Birçok Şeyin Başkenti

Başkan Güngör Aksu Tv ekranlarında katıldığı canlı yayında, önceki dönem belediye başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç’un attığı bir adım olduğuna dikkat çekerek Başkan Erkoç’a teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ın edebiyatın ve şiirin başkenti olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör: “Kahramanmaraş’ımız şiirin ve edebiyatın başkenti. Bunun yanı sıra birçok şeyin başkenti. 7 bin yıldan fazla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kahramanmaraş, hem Dulkadiroğlu’nun başkenti, hem gastronominin başkenti, dondurmanın başkenti ve aynı zamanda şiir ve edebiyatın başkenti. Şiir ve edebiyat faaliyetlerimizin en önemlilerinden birisi olan kitap ve kültür fuarının 6.’sını düzenledik, 10 gün boyunca devam etti ve sonuna geldik. Birçok kez ben burayı ziyaret ettim. Bu ziyaretlerimde vatandaşlarımızla, yayınevlerimizle ve yazarlarla görüştüm. Onlardan aldığım memnuniyeti görünce de biz de çok mutlu olduk” dedi.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Anadolu’nun En Büyük Fuarı

Başkan Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle baştan beri buna emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kitap fuarında bölgenin, Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olduğumuzu söylüyoruz. Bunda da haksız değiliz. Buradaki katılımı ve ilgiyi gördükçe bunda ne kadar haklı olduğumuzu da anlıyoruz. Sayılara baktığımızda 250 yayınevi gelmiş burada kitaplarını sergilemiş.260 civarında yazarımız buraya gelmiş. 100 bin civarında öğrencimiz buraya belediyemiz tarafından taşınmış. Bugün aldığımız rakamlara göre de 200 binin üzerinde ziyaretçi kitap fuarımıza gelmiş.”

Eksiklerimizi Tespit Ediyoruz

Kitap ve Kültür Fuarına gastronomiyi de eklemeyi planladıklarını kaydeden Başkan Güngör: “Kitap fuarı sadece Kahramanmaraş’ın değil, bölge illerimizi de kapsayan bir fuardır. Biz kitap fuarımızın geçmiş yıllarına baktığımızda eksik ne var diye, bölge illerimizde kitap fuarımızın tanıtımını daha da artırarak ve gerekirse o illerimize sabah geliş akşam dönüş olmak üzere servis imkanı sunabiliriz. Bu bizim geliştirmemiz gereken alanlardan birisi olarak gözüküyor. İkincisi kitap fuarımızın dışarında çok geniş bir alan var. Burada cafe falan var ama bizim bunu daha da geliştirmemiş lazım. Bu alanda Kahramanmaraş’ın dondurmasını, gastronomisini, yemenisi, ceviz oyma ve bakırcılık gibi el sanatlarını burada geniş sergilememiz lazım. Özellikle gastronomi alanında dondurmanın yanı sıra ceviz, bastık, samsa, sucuk gibi ürünlerimizi de sergilememiz lazım. Bunu sağladığımız takdirde şehir dışından sadece kitap fuarı için gelen ziyaretçiler, şehre uğramadan alışverişlerini de burada yapabilmeliler. Yoldan geçerken kitap fuarı için buraya giren misafirlerimize de gastronomimizi gösterme ve hediyelik eşyalarımızı burada bulabilme imkanı sunmak için bu alanı biraz daha geliştireceğiz. Bunun yanı sıra 74 yazar kitap fuarımızda söyleşi yaparken 70 civarında yazarımız da okullarda öğrencilerle buluşmuş. Bu sayı ve faaliyetleri daha da artırabiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim