Nazilli Belediyesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen şehir gezilerine Yıldıztepe Mahallesi’nde yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından hayata geçirilen ‘şehir gezileri’ projesine Yıldıztepe Mahallesi’nde yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Her hafta bir mahalle için düzenlenen şehir gezisi ve kahvaltı programı sayesinde hayata geçirilen projeleri yerinde görme fırsatı yakalayan kadınlar Başkan Alıcık’a teşekkür etti.

Nazilli Belediyesi’ne ait araçlarla mahallelerinden alınan kadınlar, ilçede yapılan yollar, parklar, camiler, yenileme çalışmaları, tesisler, sosyal alanlar, muhtarlıklar, Alzheimer merkezi, hangarlar ve daha onlarca projeyi yerinde gördü.

Şehir gezilerine ilginin her geçen gün arttığını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bugün Yıldıztepe Mahallemizdeki hanımlarımız şehir gezilerimize katıldı. Nazillimiz dört bir taraftan büyüyor, gelişiyor. Biz istiyoruz ki bu projeler anlatmakla kalmasın. Annelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz gelsinler hayata geçirdiğimiz projeleri yerinde görsünler. Bu nedenle 6 yıldır sürdürdüğümüz bu projeyi çok önemsiyorum. Sağ olsunlar vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdi. Geçtiğimiz hafta 3 otobüs olarak düzenlenen gezimiz bu hafta 6 otobüse çıktı. İlgilerinden dolayı hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şehir gezilerinin önemine dikkat çeken Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Sak, “Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehir gezilerine mahallemizde yaşayan hanım kardeşlerim büyük ilgi gösterdi. Tekrar katılmak istiyorlar. Bu tür sosyal projelerin büyük önem taşıdığına inanıyorum” sözlerini kaydetti.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ve birçok il ve ilçeye örnek teşkil eden Alzheimer Gündüz Bakım ve Danışmanlık Merkezi ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. Merkez sakinleri ile sohbet eden vatandaşlar projeyi hayata geçiren Başkan Alıcık’a teşekkür ederek, “Alzheimer çok zor bir hastalık. Allah kimseye vermesin. Bakana da çekene de büyük bir sorun. İlçemizde yapılan bu merkez sayesinde hem yaşlılarımız güvende hem de aileler gün içinde rahatça işlerini görebiliyor. En önemlisi rahat bir nefes alabiliyorlar” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Nazilli Belediyesi tarafından yürütülen şehir gezileri projesi 28 Şubat Çarşamba günü Aydoğdu Mahallesi’nde yaşayan hanımların katılımı ile devam edecek. Şehir gezisi ve kahvaltı programına katılmak isteyen vatandaşlar 28 Şubat Çarşamba günü saat 09.00’da muhtarlık önünde toplanacak.
Editör: TE Bilişim