Antalya'nın Serik ilçesinde 23 bin lira vererek 17 tane küçükbaş hayvan alan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden birinin dükkanında yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız otomatik tüfek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 25 adet 12 kalibre av tüfeği fişeği, yaklaşık 100 adet sahte 50 TL banknot, 2 adet sahte 100 TL banknot ele geçirildi.

Çandır Mahallesi'ndeki hayvan pazarına 9 Ağustos Cuma akşamı gelen 3 kişi, kurban satışı yapan Sadık Kavak ve Fatih Özata ile 17 küçükbaş hayvan almak için anlaştı. Toplam 23 bin lira veren şüpheliler, kurbanlıkları araçlarına yükleyip, pazardan ayrıldı. Ancak Sadık Kavak paraların sahte olduğunu anladı ve jandarmaya haber verdi.

Kahramanmaraş’ta 49 kişi tutuklandı Kahramanmaraş’ta 49 kişi tutuklandı

İhbar üzerine pazara gelen jandarma ekipleri, 50 ve 100 TL'lik sahte banknotlara el koyarken, 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelilerin eşkali ile kimliklerini belirleyen jandarma, M.Y. (38), A.B. (46) ve A.D.'yi (38) gözaltına aldı. Sahte parayla alınan küçükbaş hayvanlar da şüphelilerin ağıllarında bulundu.

Şüpheli A.B.'nin 25 bin TL'lik sahte parayı İstanbul'dan getirdiği, M.Y. ile ortak olarak çalıştığı belirlendi.

A.B.'nin mobilya dükkanı içerisinde yapılan aramada ise 1 adet ruhsatsız otomatik tüfek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 25 adet 12 kalibre av tüfeği fişeği, yaklaşık 100 adet sahte 50 TL banknot, 2 adet sahte 100 TL banknot ele geçirildi.

A.D. ise evinde yapılan aramada 3 adet sahte 100 TL banknotu kendi rızasıyla ekiplere teslim etti. Ele geçirilen toplam sahte para miktarının ise 28 bin 500 TL olduğu bildirildi.

Hayvanlar sahiplerine teslim edilirken, şüphelilerden A.B. sahte banknotları, 5 bin TL karşılığında İstanbul'da satın aldığını itiraf etti.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y. ve A.B. tutuklanırken, A.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim