İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan failin de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince, 22 Nisan'da Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine başlatılan çalışma kapsamında şüphelinin kimliği tespit edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem İstanbul Valiliği hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün faili yakalama konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. Bakan Soylu, ''İlgili fail yakalandı. Çocuğumuzun sağlık durumumun da iyi olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

"CİDDİ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

Çocuğun babasıyla telefonda görüştüğünü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Soylu, "İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. Bu tip meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Soylu, olayın medeniyete ve toplumsal ahlaka uygun olmadığını, ancak toplumun kınadığı böyle durumlarla karşı karşıya kalınabildiğini, bunlarla ilgili de gerekenin yapıldığını söyledi.

FAİL 18 YAŞINDA VE PAKİSTAN UYRUKLU

Polis, sabah saatlerinde Pakistan uyruklu şüpheli M.V.'yi (18) düzenlediği operasyonla yakaladı.

8 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, görüntülerden eşkalini tespit ettikleri 6'sı yabancı uyruklu 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı.Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V.'nin teşhis ettirildiği öğrenildi.
İddiaya göre saldırgan olay anında da yalnız değildi, bir arkadaşı yanındaydı. Kız çocuğu pedagoglara, kendisine 2 kişinin saldırdığını ve bu kişilerden birinin kırmızı kapüşon taktığını söyledi.

Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M.V.'nin olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneği ile çocuktan alınan doku örneğinin karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

1,5 YIL ÖNCE KAÇAK YOLLARLA TÜRKİYE'YE GİRMİŞ

M.V.'nin 1,5 yıl önce Türkiye'ye kaçak yollardan girdiği ve seyyar olarak çanta satışı yaptığı öğrenildi.

50 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

İstanbul polisi, saldırıyı araştırması için 50 kişilik özel bir ekip oluşturdu.Çevredeki tüm MOBESE ve güvenlik kameraları da mercek altına alındı. Emniyet güçleri toplanan görüntüleri saniye saniye inceledi.