Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği mahalli yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, aday adaylığıbaşvurusu da hız kesmeden devam ediyor. Resmi takvime göre 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için gönül verdiği partiden belediye başkanı olmak isteyenler, aday adaylığı başvurusunu yapıyor. Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde yeni dönemde belediye başkanı olmak için müracaatlarını yapan aday adayları, partilerinin listelerine girebilmek adına büyük bir mücadele gösteriyor. Bu kapsamda aday adaylığı sürecinin en yoğun yaşandığı illerin başında gelen Kahramanmaraş’ta Andırın Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam eden Hasan Önsel, Mart 2019’dan sonra Andırın’a Belediye Başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

“ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev yapan ve son 5 yıldır da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İş Adamı Hasan Önsel, kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla AK Parti Andırın İlçe Başkanlığı’na gelerek müracaatını yaptı. Başvuru dosyasını AK Parti Andırın İlçe Başkanı Yunus Emre Dalkıran’a teslim ettikten sonra açıklama yapan Önsel, “Bugüne kadar elimden geldiği kadar çözüm üretmek için çaba sarf ettim. Daha fazlasını yapmak, ilçemizi Kahramanmaraş’ımızın parlayan yıldızı yapmak için aday adayı oldum. Çıktığımız bu kutlu dava yolunda tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARINI DA ÇÖZÜM YOLLARINI DA BİLİYORUM”

İlçesinin sorunlarını da çözüm yollarını da bildiğini söyleyen Önsel, “Öncelikle salonda bulunan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma ve vatandaşlarımıza katılımlarınızdan, ilgi ve alakalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere AK Parti’mizin kuruluşundan bu yana partimizin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde sizlerin hizmetkârı oldum. Yanıma gelen hiçbir vatandaşımızın siyasi kimliğine bakmaksızın hizmet ettim. Bu kutlu yola Allah’ın izni siz saygıdeğer halkımızın talep ve destekleri ile bundan sonraki hizmetlerime Belediye Başkanı olarak devam etmek amacı ile Aday Adaylığı başvurumu yaptım. İlçemiz sözde 57 Mahalle ama 285 yerleşim alanından ibaret. İlçemin sınırlarını da, sorunlarını da çözüm yollarını da biliyorum” şeklinde konuştu.

Önsel’in aday adaylığı başvurusunda AK Parti İlçe Başkanı Yunus Emre Dalkıran, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdulkadir Kayıran, Kadın Kolları Başkanı Şerife Sarı, Gençlik Kolları Başkanı Abdussamet Demirci, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı. Haber: Emre Akkış