Geçtiğimiz gün, Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararları uygulayan Andırın ilçe Kaymakamı Emre Dündar hakkında bir internet sitesinde ‘Andırın Kaymakamı Dündar'dan Hükümete muhalefet gibi karar’ başlığıyla haber yapılmıştı.

Haberin ardından Andırın Kaymakamlığı’ndan konuyla ilişkin açıklama yapıldı.

Haberde yer verilen ‘Andırın Kaymakamlığı ve Andırın Kaymakamı’nın Hükümeti dinlemediği yada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı kararlara uymadığı’ iddiaları yalanlanarak şunlar ifade edildi;

ANDIRIN KAYMAKAMLIĞINDAN KAMOYU AÇIKLAMASI

Bazı haber sitelerinde yapılan mesnetsiz ve gerçekten uzak haberler için vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere bazı bilgiler tekraren paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır.

Haber sitelerinde yapılan Andırın Kaymakamlığı ve Andırın Kaymakamı’nın hakkında Hükümeti dinlemediği yada Sn Cumhurbaşkanımızın aldığı kararlara uymadığı gibi gerçek dışı haberlere vatandaşlarımızın itibar etmediği aşikardır.
Sn Cumhurbaşkanımızın aldığı kararlara harfiyen riayet edilmekte ve tüm kararlar titizlikle uygulanmaktadır.Ancak haber yapan arkadaşların gözden kaçırdığı nokta Sn Cumhurbaşkanımız her aldığı karardan sonra İl ve İlçeler için Vali yada Kaymakamların kendi ek tedbirlerini alabileceklerinden söz etmektedir.Bu konuda K.Maraş Valiliği hıfzıssıhha kurulu 39. Kararımda İl dışından gelenler için istisnalar dışında 14 gün taahhüt alınacağı karını almıştır ve uygulama devam etmektedir herhangi bir değişiklikte vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.Valilik kararı değişmediği takdirde Kaymakamlığımızın kararı kaldırma yada esnetme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Kapatılan tali yollar kontrollü geçişin sağlanması için önlem amaçlı kapatılmıştır.Bu süreçte vatandaşlarımızın daha duyarlı olması kontrol noktasından geçmesi önem arz etmektedir.Kontrol noktasından geçen herkes yaylalarına gide bilmektedir.(istisnalar dışında 14 gün taahhüt alınmakta-65 yaş üstü tek yön 30 gün kalması için taahhüt alınmaktadır)
18 yaş altı çocuklar ebeveynleri ile seyahat edebilmektedir. 14 gün taahhüt’ten Çiftçilerimiz ve ticaret zinciri muaftır.

Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendiren yada alınan kararı yanlış uyguladığımızı haber yapanlar şunu iyi bilmelidir ki devlet memuru kanunlar çerçevesinde sadece alınan kararları ve verilen emirleri uygular.

Sn Cumhurbaşkanımız ve K.Maraş Valiliğinin aldığı tüm kararlar uygulanmaya devam edilecektir. Aksini düşünmek imkansızdır.

Tüm vatandaşlarımıza saygıyla arz ederiz...

İŞTE YAPILAN HABER...

Tüm Türkiye'de normalleşme sürecine girerken Andırın Kaymakamı Emre Dündar, ilçeye girişlerde 14 gün karantina şartında ısrar etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra yaylalara giden yollar ise toprak ve büyük kayalıklarla kapatılıyor. Andırın Kaymakamı Dündar'dan Hükümete Muhalefet Gibi Karar.

KAHRAMANMARAŞ'IN HİÇ BİR YERİNDE BU UYGULAMA YOK

Öte yandan Andırın yetkilileri "bu bizim değil Maraş'ın kararı tüm Maraş'ta böyle" şeklinde sorumluluğu Kahramanmaraş valiliğine atsada Kahramanmaraş'a girişlerde böyle bir uygulama yok

SADECE KADİRLİ GİRİŞİNE HAS UYGULAMA

Kahramanmaraş'a hangi yönden giriş yaparsanız yapın kolluk kuvvetleri durdurup 14 kalacaksınız taahhütnameyi imzala demiyor. Bu durum sadece Kadirli'den girişlere has bir durum

BİR ÇOK İNSAN VE YAYLACILAR MAĞDUR

Tarihi ve kültürel olarak iç içe girmiş Kadirli ve Andırın ilçesi bu uygulamayı hak etmiyor. Keza Kadirli'de yaşayan nüfusun oldukça önemli bir kesimi Andırınlı. Yine Kadirli insanı yayla olarak Andırın ilçesi sınırında kalmış yaylalara göç ediyor. Andırın ilçesi yetkililerine bu yanlış karardan bir an önce dönmelerini ve insan odaklı çözümler üretmelerini bekliyoruz.