Zonguldak Alaplı ilçesindeki 250 yıllık Kadınlar pazarına dadanan hırsızlar, kilosu tavan yapan cevizden çuvallar dolusu alarak kayıplara karıştı.

Alaplı İlçesindeki ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yerel ürünlerin satıldığı, yaklaşık 250 yıllık geçmişe sahip olan 'Tarihi Kadınlar Pazarı'nda 3 çuval halinde toplam 210 kilo ceviz çalındığı iddia edildi. Daha önce cevizleri çalındığını söyleyen Şerife Yüksel Demir, son olarak tezgahındaki 10 kavanoz kestane balının da hırsızlar tarafından götürüldüğünü dile getirdi.

“İstesin, Çalmasın”

Çeviz’in Aralık ve Ocak aylarında fiyatı en fazla artan ürün olduğuna dikkat çeken Yüksel Demir, "Gece geliyorlar, saat 02.00'da. Ceviz, kestane balı, çuvalla alıp gidiyorlar. Zaman zaman uğruyorlar, ziyaret ediyorlar. En son ceviz çuvalı alıp götürmüşler. Ceviz 1-1.5 ay önce 10 TL olan fiyatı 20 TL'ye yükseldi. Biz köylerden 17 TL'ye toplayıp, müşterilere 3 TL karla satıyoruz. İki haftada satış fiyatından maliyetinden 1000 TL zararımız var. Yetkililer tezgahlarımızın güvenliği konusuna gelince maalesef görevini yapmıyor. Pazar çevresinde bir güvenlik kamerasının bulunmaması, hırsızların ekmeğine yağ sürmektedir. Yetkililerden gerekli güvenlik önlemlerini almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan önceki haftalarda da Aylar Öztürk isimli esnafın tezgahından 60 kilo kestane, fındık, mandalina gibi ürünler çalınırken, yine bir başka esnafın yüklü miktarda soğan ve sarımsağının çalındığı iddia edildi. Esnaf Odası Başkanı Muharrem Gelgeç ise konu hakkında hırsızlıkların önlenmesi için belediye yetkilileriyle görüştüğünü belirtti.  

Editör: TE Bilişim