BAŞTAN bir ön not belirteyim; “Yazacak bu mesele mi kaldı” diyecek linççiler bu yazıyı hiç okumasın zira “hafta sonu yazısı” kıvamında eğlence içeren bir yazıdır bu…

Hatırlar mısınız bilmiyorum, Kahramanmaraş’ta bir dönem Ak Parti teşkilatlarında isimlerinden çokca bahsedilen gençler vardı.

Adına ister “yeni bir akım” deyin isterseniz de “trend” deyin…

Çorapsız ayakkabı üstüne dar paça ve biraz da normalden kısa pantolon giyiyorlar, sanırsınız hepsi de aynı berberde aynı tornadan çıkmışçasına adına “kirli sakal” dedikleri sakaldan uzatıyorlardı.

O dönemde gençlerin TV’lerde dizi karakterlerinin sakal modellerini örnek almaya başlamasıyla şampiyon berber Veysel Yırtıcı’nın da işlerinde gözle görülür bir artış yaşanmıştı.

Ciddi söylüyorum, Allah var kısa ve dar pantolonları değil ama sakalları da yakışıyordu bu gençlere aslında…

Bu trend, şu andaki milletvekili Ahmet Özdemir’in il başkanlığı dönemine denk gelmişti yanılmıyorsam.

Hatta bakın şimdi aklıma geldi, Ahmet Beyin kendisi de önce sakalsız ve bıyıksızdı, o da sonradan bu trend içine dahil olmuştu.

Çok tanınan isimlerde girmişti bu trendin içine.

Mesela milletvekili Mahir Ünal, eski il başkanı Metin Doğan ilk aklıma gelenler.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta sadece bıyıklanmıştı.

Ardından adı Büyükşehir Belediye Başkan adayı diye açıklandığı günün ertesinde bu sütunlarda, “Bıyık uzatmadan gelme ha!” diye yazmıştım, sağolsun Hayrettin Güngör’de sözümü dinlemişti ve Kahramanmaraş’a geldiğinde yeni yeni bıyıklanıyordu. J

İŞİN İÇİNDE ‘MİT YENİĞİ’ VARMIŞ!

İŞİN iç yüzünü Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk’ten öğrendim.

O dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan haftalık olağan görüşmelerinden birini bitirmek üzereyken, Erdoğan’dan sakal bırakmak için izin istiyor. Erdoğan, “Sakal uygun olmaz, bıyık bırak istersen” diyor.

Fidan ise bıyık bırakmak istemez ama Ak Parti içindeki bıyıksız erkeklerin başına ne getirdiğinin de farkına varmaz. Tam o esnada içeri Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan giriyor. Doğan’ın da bıyığı yokmuş.

Erdoğan, “Senin neden bıyığın yok?” diyor birden.

Özel Kalem Müdürü her zamanki gibi “Emirleriniz efendim” diye karşılık verir refleks olarak. “Sen en iyisi bıyık bırak” der Hasan Doğan’a. Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı içten içe gülerken, şaşkın Özel Kalem Müdürü hayatında ilk kez bıyık bırakacak olmanın heyecanıyla odadan çıkar.

O dönemde Hakan Fidan bıyık bırakmadı ama Ak Parti içinde yüzlerce kişinin bıyıklanmasına ve sakallanmasına neden oldu.

YATACAK YERİ YOK

YOLU BABASININ MALI SANANLAR

ÖZELLİKLE şehir içi caddelerde yolun sol şeridini babasının malı gibi kapatıp aheste aheste giden, trafiğin altüst olmasına neden olan ve gelmişine geçmişine rahmet okutan sürücülerin…

YATACAK YERİ ÇOK

KAHRAMANLAR OFFROAD KULÜBÜ

ÇETİN kış aylarının yaşandığı şu günlerde "Doğadaki dostlarımızı unutmadık" sloganıyla ormana yem bırakan Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sercan Özçimen ve ekibinin…