31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçim çalışmaları için Afşin'i ziyaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, seçimlerde AK Parti ve MHP olarak ortak hareket edildiğini belirterek, cumhur ittifakı verilecek her bir oyun çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında konuşma yapan Aycan, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğine değindi.

Ülkenin geçmişte birçok darbeye maruz kaldığını ifade eden Aycan, "Daha önce yaşanan darbelerde askeri yönetimin, siyasi yönetime el koyması ve görevden çektirilmesiyle Türkiye'nin büyümesinin önüne geçildi, darbe yapıldı. Fakat 15 Temmuz'da kendini Müslüman ve dindar diye tanımlayan bazı hainler sivillere silah çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisinin üzerine bomba yağdırdılar. 15 Temmuz hainleri, asker, polis ve sivil ayrım etmeden darbenin sonuca ulaşması için ellerinden gelini yaptı. Bu sürecin ardından darbe fırsatçılarına bir daha fırsat verilmemesi için AK Parti ve MHP birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirdi. Ardından 24 Haziran seçimlerinde ülkemizin birliği, bekası için ilk defa Cumhur İttifakı olarak seçimlere beraber girdik. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı çatısı altında seçime gidiyor. Burada önemli olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de sıklıkla ifade ettiği ülkenin beka için söylediği şu sözünü iletmek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız, 'Bana 10 bin defa da belediye mi? Beka mı? Diye sorsanız, ben beka derim' der. Genel Başkanımız Devlet Bey'in tutumu bu. Belediye hesabı yapmıyoruz. İki genel başkanın şuan oluşturduğu tarihi bir dönem yaşıyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi yerel seçimlerde cumhur ittifakının tüm adayları, hem bizim hem de AK Parti'nin adayıdır. Bu bilinçle seçimlere giderek, 31 Mart’ı geçersek ülkemizin önü açılacak. Çünkü 4,5 yıl seçim olmayacak. Ekonomik ve siyasi tedbirleri alacağız inşallah. Beraberinde de bu olayları da bertaraf edeceğiz. Tersi bir durum olursa Allah göstermesin bir siyasi krize gidecek. Ankara ve İstanbul kaybedilirse ya da oy oranı yüzde 52’nin altına düşerse ülkedeki millete karşı olan tüm güçler bu tartışmayı başlatacaklar. Tüm bu istikrarın ve Cumhur İttifakı’nın devam etmesi lazım” açıklamasında bulundu.

Aycan, konuşmasının sonunda Afşin'den Cumhur İttifakı adayı olarak belirlenen Afşin Belediye Başkan Mehmet Fatih Güven'e başarılar diledi.

Aycan'a ziyareti için teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Sayın vekilimizin burada bulunması, cumhur ittifakı çalışmalarına katılması bize büyük güç ve destek verdiği gibi bugünde onur verdi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği bir söz var; mesele beka meselesi olursa önce millet, önce devlet olunca akan sular duruyor. Çıktığımız bu kutlu yolda, kutlu beraberlikte Rabbim bu milleti muzaffer etsin. Bu milletin başını yere eğdirmesin, diz çöktürmesin." diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ise "Bugün burada AK Parti İlçe Teşkilatında tarihi bir gün yaşıyoruz. Cumhur ittifakı tabanda da tavanda da birdir. Biz bunu biliyorduk zaten. Ben Sayın MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’a buraya kadar gelip bizleri şereflendirdiği için huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Yine MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç’a da her zaman bizimle birlikte hareket ettiği için teşekkür ediyorum." dedi.

Cumhur İttifakı birlikteliğiyle 31 Mart'a Cumhur İttifakının mührünü vuracaklarını belirten MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç da , "Seçimleri zillet ittifakı değil, Cumhur İttifakı kazanacak" dedi.

Editör: TE Bilişim