Karayolları 55. Şube Şefliğinde İlgili firma Proje Müdürü olarak görev yapan Tahir Erdem’i ziyaret eden GÖNÜLDER üyeleri şu ana kadar yapılan Tünellerden en büyüğü olan T3 (3 bin 678 Mt) tünelini gezdi.

Konuya ilişkin Afşin Haber Merkezine konuşan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, Açılan 6 Tünellerin haricinde, Açılmayan 5 Tüneli Gözlemleyip Kahramanmaraş-Göksun arasının tahminen 18 km kısalacağı güzergahta ki en Büyük Tünel olan olan T3 Tüneli (3678 mt) ‘nden geçme fırsatı bulduk. Her şey normal seyrederse yıl sonu inşallah geçiş yapacağız. Aksilikler olursa ise 2020 Temmuz ayında biteceği bilgisini aldık dedi.

AFŞİN, ELBİSTAN, GÖKSUN VE EKİNÖZÜ’NE ÇAĞRI!

Sadece Kahramanmaraş’ın değil Türkiye’nin en büyük manevi mirasının bölgemizde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi olduğundan hareketle Mağara Dostlarının isimleri olan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş ve Kefeştatayyuş’un kalan 10 tünelden 7’ sine verilmesi bölgemiz inanç Turizmi açısından önem arz edeceği aşikardır diyen GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, 2013 yılında 35 bin imza ile Tünellerden ilk isim hakkını Ankara’ya giderek görüştüğümüz dönemin Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve CHP ile MHP’li Lider ve Milletvekillerinden talep etmiş ve Mahir Ünal beyden sözünü almıştık. Buradan Mahir Ünal beye konuyla ilgili verilen sözlerin yerine getirileceğini ümid ettiğimizi ifade ediyor ve Tünellere 7 Allah dostunun adının verilmesini bekliyoruz dedi.

Afşin, Elbistan, Göksun ve Ekinözülü Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine çağrıda bulunan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, Tünellerden yıllar içinde Milyonların geçeceği dikkate alınır ise Yöremizin değerlerinin isimlerinin Tünellere verilmesi hususunun önem arz edeceği ortadadır. Bu noktada Göksun için Arslanbey Tüneli, Elbistan için Ordinaryus Profesör Mükrimin Halil Yinanç Tüneli ve Ekinözü için Abdurrahim Karakoç Tüneli isimleri ilk aklımıza gelenleridir. Bu konuda STK Temsilcilerine büyük görev düşmektedir. Bu değerlerin isimlerinin Adalet ve Kalkınma Partisi Hükumetinin Bölgemize yaptığı en büyük yatırımlardan birisi olan Tünellere verilmesi hususunda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını bekliyoruz dedi.