Bu çocuklardan bir tanesi de Afşin’den Doğum sırasında yaşanan aksaklıklar sebebiyle beynine oksijen gitmeyen Furkan Ardıç idi.Bakan Pakdemirli,görüştüğü 11 İl’de ki çocuklar ile Furkan Ardıç’a Tablet hediye etti.

4 Aralık 2019 tarihinde Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir’in makamında misafir ettiği Furkan Ardıç Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Video Konferansına katıldı.Ziraat Mühendisi olmayı hayal eden Furkan’a Bakan Pakdemirli, “Sen Bizim ekiptensin” diye hitap etti.

Doğum sırasında yaşanan aksaklıklar sebebiyle beynine oksijen gitmeyen Furkan Ardıç’ı ailesi kucağında Okula götürüp getiriyordu.Hayali Ziraat Mühendisi olmak olan Furkan’ı 4 Aralık 2019 tarihinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir makamında ağırlamıştı.Bugün ise Bakan Pakdemirli ile Furkan’ın evinden Canlı Video Konferans gerçekleştirildi.Furkan’ın Bakan ile buluşması sırasında Furkan’ın ailesiyle birlikte Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt ve Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlbey Demir’de hazır bulundu.

Ziraat Mühendisi olma isteği ve hayalini biliyorum diyerek Furkan ile sohbet eden Bakan Dr.Bekir Pakdemirli,Sen Ziraat Mühendisi olacaksın.Bir ihtiyacın olduğunda  bana ulaşın dedi.

Çocuklarla yaptığı sohbetinde okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini özleyip özlemediklerini soran Bakan Pakdemirli “Biliyorum hepiniz okullarınızı çok özlediniz. İnşallah en kısa sürede okullarınıza kavuşacaksınız. Biraz daha sabır” diye konuştu.

Bakan Dr.Bekir Pakdemirli ile Video Konferans yöntemiyle buluşan Furkan Ardıç,sevincini “Çok mutluyum.Hayalim konusunda Bakan amca bana büyük destek oldu ve ümit verdi” diyerek ailesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile paylaştı.

Bakan Pakdemirli,görüştüğü 11 İl’de ki çocuklar ile Furkan Ardıç’a Tablet hediye etti.